Els Mossos d'Esquadra a Esplugues de Llobregat (CCMA)

El jurat declara culpable l'acusat de matar la filla i la dona la nit de Reis a Esplugues

Els fets van passar el 2020 mentre encara convivien, encara que la dona li havia dit que volia posar fi a la relació

Redacció/ACNActualitzat

Culpable de dos delictes d'homicidi amb intencionalitat, traïdoria i acarnissament. És la decisió que ha pres el jurat del cas que va commocionar Esplugues de Llobregat el 2020. Consideren que l'acusat va assassinar la dona i la filla la nit de Reis i rebutgen que la seva reacció estigués condicionada per un trastorn mental.

També l'han declarat culpable d'un delicte de maltractament envers la parella. Els fets van passar la nit del 5 de gener quan, mogut per la gelosia, l'acusat va atacar la mare i la filla mentre dormien. La dona havia expressat que volia posar fi a la relació, però encara convivien.

El jurat ha considerat provat per unanimitat que les víctimes no van tenir cap oportunitat de defensar-se. L'home va trucar als serveis d'emergències per explicar que les havia matat.

Per altra banda, ha aprovat per unanimitat l'agreujant de parentesc i de gènere en el cas de la dona, en considerar que l'acusat no va acceptar la decisió de la víctima de separar-se i va tenir una "actitud de control i possessió" envers la víctima.
 

Es rebutja l'atenuant de trastorn mental

El jurat s'ha remès a l'informe que va dur a terme el metge de l'Hospital Universitari de Bellvitge que va atendre l'home després dels fets i que apunta que no presentava signes d'ansietat psíquica o física. Altres informes aportats durant el procés judicial indiquen que no pateix un trastorn de personalitat i descarten que en el moment dels fets tingués una crisi epilèptica.

Durant el judici celebrat a l'Audiència de Barcelona, l'home va al·legar un suposat trastorn mental transitori. Sí que té una discapacitat reconeguda del 42% per una anèmia falciforme, que li provoca dolor, fatiga, falta d'oxigen i epilèpsia.

Fiscalia i acusació demanen la pena màxima

La Fiscalia i l'acusació particular s'han reafirmat en les seves acusacions i penes. Demanen presó permanent revisable per l'assassinat de la filla i 25 anys de presó per l'assassinat de la dona.

Pel maltractament habitual li demanen tres anys de presó i prohibició de tenir armes durant cinc anys, i pel delicte contra la intimitat, quatre anys més i 5.760 euros de multa. També li demanen més d'un milió d'euros d'indemnització per a la família de la dona.

Pel que fa a la defensa, ha demanat una pena de 20 anys i un dia de presó per l'assassinat de la dona i presó permanent revisable pel de la filla. En relació amb el delicte de maltractament envers la parella, demanen un any i nou mesos de presó. 

 

ARXIVAT A:
JudicialPolicialViolència masclista
Anar al contingut