L'acusat, assegut a la sala de vistes de l'Audiència de Barcelona a l'inici del judici
L'acusat, assegut a la sala de vistes de l'Audiència de Barcelona a l'inici del judici
Barcelona

Declara l'acusat de matar la dona i la filla de 3 anys la nit de Reis a Esplugues

Fiscalia i acusació particular demanen una pena de presó permanent revisable per dos assassinats amb traïdoria i acarnissament, amb l'agreujant de parentiu

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Barcelona jutja l'home acusat d'assassinar la seva parella i una filla en comú de tres anys la nit de Reis del 2020 a Esplugues de Llobregat. Les víctimes les van trobar mortes al llit amb desenes de ferides mortals, principalment al coll i al tòrax.

L'home s'enfronta a una pena de presó permanent revisable i 32 anys més de presó pels dos assassinats, maltractament habitual i revelació de secrets.

Aquest matí ha declarat l'acusat, que ha dit que no recorda els fets, i que aquella nit va "perdre el control" de cos i ment i, fins i tot, la consciència. Ha assegurat que tenia una discapacitat que li provocava fatiga i que la ruptura amb la seva parella el va acabar de desequilibrar aquella nit.

En la primera sessió del judici amb jurat, l'acusat només ha respost les preguntes de la seva defensa.

Ha intentat convèncer els membres del jurat que va cometre el crim per un rampell, en descobrir que la seva parella tenia una altra relació sentimental i el volia deixar. Ha dit que quan va veure el que havia fet es va "horroritzar".

Per les acusacions, el relat de l'acusat segueix una estratègia per aconseguir una rebaixa de la condemna. Asseguren que la víctima va comunicar a l'home que volia deixar la relació l'agost del 2019, però que van continuar convivint. L'home no va acceptar tallar la relació i va començar a controlar-la i a mostrar "actituds de possessió cap a ella". Segons els advocats de l'acusació, la va "sotmetre a una dinàmica de continuats retrets, insults, seguiments i vigilàncies, i fins i tot atacs de tipus físic i psíquic".

Fiscalia i acusació particular l'acusen de dos assassinats amb traïdoria i acarnissament i l'agreujant de parentiu, en l'assassinat de la dona amb l'agreujant de discriminació de gènere, i en el cas de la menor amb l'agreujant que tenia menys de 16 anys. També l'acusen d'un delicte de maltractament habitual i un altre continuat de descobriment i revelació de secrets. Per tot això, demanen una condemna de presó permanent revisable per l'assassinat de la filla, 25 anys de presó per l'assassinat de la dona, cinc de llibertat vigilada i deu de prohibició d'aproximació i comunicació amb la família de la víctima.

Pel delicte de maltractament habitual li demana tres anys de presó i prohibició de tenir armes durant cinc anys, i pel delicte contra la intimitat, quatre anys més i 5.760 euros de multa. També demanen un milió d'euros d'indemnització per a la família de la dona.

Al judici, que està previst que s'acabi el 9 de maig, han de testificar diversos veïns, familiars, amics i companys de feina de la dona que estaven al cas de la situació de maltractaments, i els policies locals i mossos que van trobar els cadàvers de la dona i la menor el dia de Reis.

ARXIVAT A:
JudicialViolència masclista
Anar al contingut