Salvador Ramos en les imatges que han difós els mitjans nord-americams
Salvador Ramos en les imatges que han difós els mitjans nord-americams

El jove de Texas va anunciar la matança a les xarxes socials pocs minuts abans

El jove de 18 anys va comprar dos rifles d'assalt pel seu aniversari i instants abans del tiroteig va penjar tres publicacions a Facebook on alertava de l'atac

Felip GordilloActualitzat

Salvador Ramos és el noi de 18 anys que aquest dimarts es va atrinxerar en una escola de Texas i va matar 21 persones. L'atac a la Robb Elementary School d'Uvalde ha tornat a commocionar els Estats Units, en especial pel nombre de víctimes i l'edat: tots els infants morts tenien menys de 10 anys.

Faltaven només dos dies per acabar el curs i tots eren a l'aula de quart quan Salvador Ramos va entrar-hi disparant amb un fusell semiautomàtic. Va tancar les portes, s'hi va atrinxerar i va anar-los matant un a un. En total, 19 estudiants i 2 mestres van morir, tots a la mateixa classe.

Segons ha explicat el governador de Texas, Greg Abbott, el jove va penjar tres publicacions a Facebook avisant de l'atac. Mitja hora abans de la matança va revelar que dispararia a la seva àvia. El segon missatge explicava que ja ho havia fet i el tercer, 15 minuts abans d'entrar a l'escola de Texas, anunciava que pensava cometre una matança.

Segons informen mitjans dels Estats Units, Ramos era un jove amb problemes, però sense antecedents, que havia deixat l'institut local. Vivia amb els seus avis i treballava en un establiment de menjar ràpid.

Excompanys de classe el descriuen com una persona solitària i el centre de les burles dels seus companys. Asseguren que va ser víctima de l'assetjament escolar i que alguns alumnes li deien que seria un "school shooter" (tirador escolar).


Dos fusells semiautomàtics pel seu aniversari

Els fusells els havia comprat la setmana passada, legalment, just quan havia fet els 18 anys.

El jove va penjar la fotografia de les dues armes al seu compte d'Instagram tres dies abans de la massacre. Excompanys seus de classe han confirmat que el perfil on van aparèixer les imatges, "salv8dor", era el de Salvador Ramos.

Les fotografies que Salvador Ramos va penjar a la xarxa dies abans de cometre la massacre
Les fotografies que Salvador Ramos va penjar a la xarxa dies abans de cometre la massacre

S'ignora el motiu que el va portar a cometre la massacre i per què va atacar aquesta escola de primària en particular.

Tal com explicava a Facebook, al matí va disparar a la cara a la seva àvia. La dona va ser traslladada en helicòpter a l'hospital i encara és viva.

Ramos va fugir de la casa en cotxe i el va estavellar contra un canal. La policia el va començar a perseguir, però l'assassí va poder fugir i va entrar a l'escola. Portava un dels dos rifles i una armilla on guardava la munició.

Abans d'accedir a les aules, va haver-hi un tiroteig i va ferir dos agents. Ramos va entrar en una classe i es va atrinxerar. Llavors, segons expliquen les autoritats, la policia es va concentrar a evacuar la resta de l'escola mentre un equip d'elit intentava arribar a l'aula. Un cop a dins, van matar Ramos. En total, van trigar mitja hora a abatre'l des que havia entrat al recinte.

 

ARXIVAT A:
Estat d'alarma
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut