L'Havana

El grup de congressistes dels Estats Units que han visitat Cuba asseguren que Castro no té càncer

Fidel Castro no té càncer ni cap altra malaltia terminal, segons asseguren els congressistes que han visitat Cuba aquest cap de setmana. Les autoritats cubanes han assegurat al grup de parlamentaris que Castro, de 80 anys, tornarà a la vida pública. L'estat de salut del mandatari cubà es manté com un secret d'estat des que va ser operat d'una hemorràgia intestinal a finals de juliol, i va cedir temporalment el poder al seu germà Raúl. La visita de la delegació nord-americana a Cuba s'ha acabat sense haver complert les expectatives que havia aixecat, tot i que s'han obert canals de diàleg per millorar les relacions entre tots dos països.

Actualitzat
El grup de deu congressites, format per republicans i demòcrates, que durant tres dies han visitat Cuba, han afirmat que el diàleg entre els Estats Units i Cuba ha començat, tot i que les autoritats de l'illa no admeten que ha arribat "una nova era". Els congressistes han assenyalat que el fet de no haver-se pogut reunir amb el president provisional de Cuba, Raúl Castro, revela que el govern cubà "no està llest per admetre" el començament d'una nova era, tot i que han advocat pel final de la política dels Estats Units cap a l'illa.

Consideren, a més, que el fet que les autoritats cubanes els hagin informat que el líder de la revolució, Fidel Castro, no té càncer i tornarà a la vida pública denota que els responsables de l'illa no estan llestos per prendre decisions.

La visita dels congressistes ha tingut lloc després que el passat 2 de desembre el president provisional llancés un missatge conciliador als Estats Units, perquè tots dos països solucionessin les seves diferències en una taula de negociació. En una declaració conjunta, els congressistes han dit que "és el moment que els Estats Units comencin el diàleg amb Cuba".

Els congressistes han fet una crida a realitzar consultes regulars en matèria migratòria, treballar en matèria de narcotràfic, parlar sobre les explotacions petroleres cubanes pel seu potencial impacte en l'ecosistema marí nord-americà, i buscar la forma de col·laborar en matèria de justícia. 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut