Barcelona

El govern replica al TC que la declaració d'independència "no s'atura malgrat aquesta sentència política"

La vicepresidenta en funcions, Neus Munté, qualifica de "política" la sentència del Constitucional i considera "urgent" que es formi un nou govern

RedaccióActualitzat

La Generalitat ha alertat el Tribunal Constitucional que els efectes de la declaració d'independència aprovada al Parlament continuen vigents malgrat la sentència que anul·la el text. La vicepresidenta en funcions de l'executiu, Neus Munté, ha ironitzat dient que el TC "no defrauda" amb una sentència "previsible", que arriba en un temps "rècords" i que el govern veu "més política que jurídica".

"La voluntat majoritària expressada el 27 de setembre, que el Parlament recull i incorpora en la declaració aprovada el 9 de novembre, no s'atura malgrat aquesta sentència política. I els seus efectes i la seva integritat, inclosa la voluntat de diàleg i d'iniciar negociacions, es manté inalterable."

En una compareixença al Palau de la Generalitat, Munté ha demanat unitat a l'independentisme català per "sortir de l'atzucac en què ens trobem" i fer front a "l'ofensiva continuada" del govern de l'Estat, a més de poder desplegar el contingut de la declaració d'inici del procés de secessió.

"És urgent i necessari que Catalunya pugui disposar d'aquest nou govern per poder afrontar amb més força tots els atacs del govern de l'Estat, com aquesta sentència que vol silenciar mandats i declaracions polítiques."

Munté ha aplaudit l'anunci que els diners del Fons de Liquiditat Autonòmica, més de 3.000 milions, es transferiran el 16 d'aquest mes. Segons la vicepresidenta, el govern s'ha assabentat pels mitjans de comunicació d'aquest anunci que suposa, al seu parer, el reconeixement que Catalunya "estava complint amb les seves obligacions i deures, però no de fa quatre dies".

La número dos del govern en funcions ha afegit que al govern "ens hauria agradat estalviar-nos l'espectacle de la vicepresidenta del govern de l'Estat intentant humiliar la Generalitat".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut