Madrid

Hisenda pagarà el FLA extraordinari a Catalunya i la resta de comunitats autònomes el 16 de desembre

El ministeri abonarà a Catalunya la totalitat dels 3.000 milions d'euros que se li han adjudicat

RedaccióActualitzat

El Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques autoritzarà d'aquí a dues setmanes -el 16 de desembre- el pagament a Catalunya i la resta de les comunitats autònomes del fons de liquiditat autonòmic (FLA) extraordinari. El ministeri abonarà a Catalunya d'un sol cop i no en deu trams els 3.034 milions d'euros que se li han adjudicat.

El canvi de criteri, segons ha explicat el ministre Cristóbal Montoro, és que la Generalitat està avançant en el compliment de les condicions que se li van imposar per poder cobrar. Per aquest mateix motiu, Catalunya va rebre divendres passat el pagament de novembre del FLA d'aquest any, 319,3 milions d'euros.

En total, el govern espanyol distribuirà entre les autonomies 7.789 milions d'euros el pròxim 16 de novembre, segons ha concretat Montoro després de reunir-se amb el president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, per firmar un protocol per finançar projectes d'inversió.

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, va anunciar aquest dimecres que presentaran un contenciós administratiu davant del Suprem per les condicions imposades pel govern espanyol per cobrar el FLA. Montoro ha instat a la Generalitat que deixi de fer "declaracions emfàtiques", com anunciar aquest recurs. Mentre Artur Mas "està en les seves coses", l'Estat està pagant les "factures", ha apuntat el ministre, que s'ha preguntat perquè han d'anar als tribunals quan hi ha resolucions judicials que la Generalitat no compleix. "No enredin més i deixin ja de pressionar", ha reclamat Montoro.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut