Els mòbils a les aules, a debat
Els mòbils a les aules, a debat

El govern espanyol estudia prohibir el mòbil a l'aula i la Generalitat ho descarta

El conseller Bargalló recorda que a Catalunya la proposta ja es va debatre i es va acordar que ho decidissin els centres

Actualitzat

El govern espanyol ha obert la porta a prohibir l'ús dels telèfons mòbils als centres educatius, seguint l'exemple de França, que aquest curs no permetrà que els alumnes els utilitzin en escoles i instituts.

L'objectiu, segons ha explicat a l'agència EFE la ministra d'Educació, Isabel Celaá, és reduir "l'addicció digital" dels estudiants:

"Tenim massa adolescents que són molt addictes a la tecnologia. Cal reflexionar sobre si el temps escolar ha d'estar lliure d'aquesta addicció."

Segons la ministra, el mòbil pot ajudar en alguns casos, però si prohibir-lo ajuda a reduir "l'addicció digital", és una possibilitat que val la pena tenir en compte.

 

 

Celaá ha dit que en aquest terreny hi ha "opinions fortament enfrontades". Precisament, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, s'ha mostrat contrari a la possibilitat de prohibir els mòbils a les aules.

El titular d'Ensenyament ha deixat clar al govern espanyol que ja es va debatre la qüestió i es va acordar que cada centre regularia l'ús i el paper que tenen aquests aparells tecnològics:

"El Consell Escolar de Catalunya va dictaminar que era positiu si era per a usos educatius i si el centre en regulava la utilització."

Bargalló ha dit que no pensen girar l'esquena als avanços tecnològics, i ha recordat al govern espanyol que "l'única autoritat" en aquest àmbit a Catalunya és la Generalitat.

El debat sobre si cal prohibir els telèfons mòbils a les aules s'ha reobert després que França aprovés una llei que no permet utilitzar-los als instituts i les escoles. Aquesta nova mesura, que afecta menors d'entre 6 i 16 anys, ha entrat en vigor aquesta setmana.

A Espanya, el 45% dels nens i nenes d'11 anys utilitza un telèfon mòbil, segons una enquesta de l'Institut Nacional d'Estadística de l'any passat. En el cas dels adolescents de 15 anys, el 94% disposa d'un "smartphone" o hi té accés.

 

Notícia relacionada: Mòbils als instituts: prohibir-los o incorporar-los a les classes?

 

ARXIVAT A:
Educació Tecnologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut