El jutge Pablo Llarena

El govern espanyol contractarà un bufet d'advocats belga per la causa contra Llarena

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ha sortit al pas de les critiques d'associacions de jutges i fiscals per la defensa de Pablo Llarena.

En un comuicat, l'executiu de Pedro Sánchez ha anunciat que comença els tràmits per contractar un bufet d'advocats belga per defensar els interessos d'Espanya en la causa contra el jutge Pablo Llarena presentada pels polítics catalans a Bèlgica.

El govern espanyol insisteix que defensarà la sobirania jurisdiccional espanyola. No fa referència el comunicat a la defensa de Llarena per les declaracions privades incloses a la querella.

Inicialment, el govern espanyol havia anunciat que només es faria càrrec de la defensa per la tasca jurisdiccional de Llarena i no per les seves manifestacions privades.

El govern espanyol diu que ha atès totes les indicacions que fins ara ha fet el Consell General del Poder Judicial i que així ho continuarà fent en el futur.

Pablo Llarena, instructor de la causa de l'1 d'Octubre, està citat davant de la justícia belga el 4 de setembre per la demanda interposada per Carles Puigdemont i els exconsellers en què posa en dubte la seva imparcialitat i que no respecta el seu dret a la presumpció d'innocència.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàJudicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut