La plataforma Castor se segellarà definitivament

El govern espanyol aprova el segellament definitiu del Castor

El segellat s'ha de fer abans de 6 mesos, pas previ al desmantellament de la plataforma, que pot costar 260 milions d'euros

Actualitzat

El Consell de Ministres ha aprovat segellar definitivament la plataforma Castor d'aquí sis mesos. Es tracta d'un pas imprescindible, previ al futur desmantellament. Al territori estan satisfets amb la decisió però demanen més celeritat i que la promotora n'assumeixi els costos.

 

Rebuig al Castor a les terres del Sénia

 

Carmen Calvo, vicepresidenta del govern espanyol en funcions, ha anunciat aquest dijous que el govern ha decidit demanar a Enagas que d'aquí mig any tingui a punt l'expedient de segellament definitiu.

"Un cop s'ha considerat que ja no pot servir, la situació que ara s'ha de resoldre és que no hi hagi costos de manteniment, que es tanqui també per major seguretat i, per tant, hem adoptat aquesta decisió."

Els sis anys que el magatzem ha estat hibernant han tingut un cost de 80 milions. El desmantellament de la infraestructura, segons un informe previ d'Enagas, podria arribar a costar 260 milions en uns treballs que durarien 5 anys.

 

 

La Plataforma en defensa de les Terres del Sénia i els ajuntaments afectats reclamen que aquest cost sigui assumit pels promotors del projecte.

 

Deprés del segellat la plataforma s'haurà de desmantellar

 

El magatzem de gas Castor ha estat en hibernació des de mitjans del 2016. Ara aquests taps temporals que s'hi van instal·lar estan a punt  d'esgotar la vida útil. Evelio Montfort, de la Plataforma de Defensa de les Terres del Sènia, espera que comencin el demantellament ben aviat  perquè el tap ja no és segur.

"Ja estem al tercer any, el perill és imminent. I la veritat, per posar un altre tap provisional sabent que això d'aquí dins no servirà mai més per res, doncs que posin el definitiu i que comencin a desmantellar ja, ben prompte."

Joan Roig, alcalde d'Alcanar, diu que no es fien del tot d'una decisió presa de sobte, a pocs dies de les eleccions.

"A 10 dies de les eleccions i sense comptar ni en l'opinió, ni aportar informació als alcaldes i alcaldesses de les Terres de l'Ebre afectats pel projecte Castor. Tot plegat mos resulta molt sospitós i ens ho prenem amb la màxima desconfiança."

La Plataforma en Defensa de les Terres del Sènia calcula que el magatzem que mai ha arribat a funcionar ha costat a les arques públiques prop de 3.000 milions d'euros, entre el pagament a l'empresa promotora, les injeccions de gas durant les proves que van provocar els terratrèmols i les despeses del manteniment. Ara caldrà sumar-hi el cost de desmantellar la plataforma marina i la planta terrestre.

 

El cost del desmantellament és de 260 milions d'euros que els veïns volen que pagui la promotora

 

ARXIVAT A:
CastorMedi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut