Madrid

El govern espanyol a Forcadell: "A Espanya ningú pot actuar amb impunitat"

Méndez de Vigo diu que a "Espanya la justícia és independent. No se sotmet a cap tipus de pressió i els jutges jutgen i sentencien segons el seu criteri"

RedaccióActualitzat

Després que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, hagi declarat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i en sortir hagi manifestat que "en cap país realment democràtic es pot perseguir per la via penal el debat de les idees", la resposta del govern espanyol no s'ha fet esperar. El portaveu Íñigo Méndez de Vigo ha dit que a "Espanya la justícia és independent. No se sotmet a cap tipus de pressió i els jutges jutgen i sentencien segons el seu criteri". I ha sentenciat:

"A Espanya ningú pot actuar amb impunitat, és injust i fals dir que la justícia no és independent."

El portaveu del govern espanyol ha explicat després del Consell de Ministres que la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ha convocat els consellers de presidència de les comunitats autònomes a una reunió el proper 21 de desembre. Es tractarà d'una trobada preparatòria de la conferència de presidents que el president espanyol Mariano Rajoy vol impulsar per obrir la negociació del finançament i a la qual el president Carles Puigdemont ja ha anunciat que no assistirà.

Per Méndez de Vigo, és una "convocatòria oberta" amb la voluntat d'acordar l'ordre del dia:

"És una mostra de la voluntat de govern d'acordar amb les comunitats autònomes l'ordre del dia. És un exercici seriós i es vol parlar dels continguts de la reunió. Espero que tots hi vagin."

Méndez de Vigo ha insistit en la voluntat de "mà estesa, diàleg i voluntat del govern" espanyol. Una política, ha dit, que es desmarca de la decisió de Puigdemont de no anar a la conferència. En aquest sentit, ha dit que seria un bon gest que hi anés tothom i ha lamentat l'absència de Puigdemont:

"Seria un bon gest que tots els presidents de les comunitats autònomes hi anessin, també el de Catalunya."

Pel portaveu del govern espanyol, es "parlarà de temes que interessen a la gent" i per això, ha dit: "És important comptar amb la presència de tots."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut