L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, i l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler
L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, i l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler
Barcelona

El govern intenta que l'arquebisbe de Barcelona i l'abat de Montserrat facin de mediadors

Per part catalana també s'estaria negociant amb autoritats internacionals, però el govern de l'Estat manté un tancament absolut sobre la possibilitat que hi hagi mediadors

RedaccióActualitzat

El govern de la Generalitat treballa per aconseguir que l'arquebisbat de Barcelona, que encapçala Joan Josep Omella, i l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, facin de mediadors entre Catalunya i l'Estat. Són dos dels possibles interlocutors per part catalana, tot i que, segons l'executiu de la Generalitat, el govern de Rajoy manté un tancament absolut sobre una hipotètica mediació.

La mediació vindria tant de l'àmbit d'autoritats internacionals com del món de l'Església. Aquests contactes ja fa setmanes que s'estan treballant, en concret amb Joan Josep Omella i Josep Maria Soler. Aquest mateix matí, el vicepresident, Oriol Junqueras, ha tingut una trobada a l'arquebisbat de Barcelona. Les trobades tant amb representants de l'Església com de l'àmbit internacional es fan a petició del govern de la Generalitat però també des de fora de Catalunya.

Aquest diumenge, Omella va qualificar de "deplorable" la "situació de violència" a Catalunya i va demanar "diàleg i pregària", després de la brutal càrrega policial en alguns dels col·legis electorals on es votava el referèndum. L'arquebisbe va subratllar que calia "trobar una sortida pacífica i democràtica a la situació que s'està vivint". "Encomanem-ho al Déu de la pau", va dir a través de Twitter.

Una setmana abans del referèndum, durant l'homilia de la missa de Montserrat, el pare Sergi d'Assis Gelpí va defensar el dret a decidir i va denunciar la repressió de l'estat espanyol.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut