Montserrat

Montserrat esclata en aplaudiments per l'homilia contra la repressió

El pare Sergi d'Assís Gelpí denuncia que aquests dies es veu amenaçat "un dret tan senzill com el de ser consultats"

RedaccióActualitzat

L'homilia de la missa de Montserrat del pare Sergi d'Assis Gelpí, que ha fet aquest diumenge, ha defensat el dret a decidir i ha denunciat la repressió de l'estat espanyol.

El pare Sergi d'Assís ha animat a "dir no a la repressió i sí a la llibertat i al respecte dels drets més fonamentals". Ha denunciat que el poble català ha vist com "s'han amenaçat, i en alguns casos vulnerat, els drets fonamentals: el dret de reunió, la lliberta d'expressió" i "un dret tan senzill com el de ser consultats.

La prèdica també ha subratllat que en els darrers dies "s'han menystingut les institucions del nostre poble", cosa que també vol dir "menystenir als ciutadans que la representen".

A més, ha fet una crida a "no mirar cap a l'altra banda" davant de la que "està caient aquests dies", ni a deixar-se arrossegar per la postveritat que tergiversa la realitat".
            
Gelpí ha demanat a Déu que "ens ajudi a passar aquests dies sempre amb un esperit pacífic i a estar al lloc que ens correspon d'aquest moment de la història".

Després d'aquestes paraules, els fídels han esclatat en aplaudiments i s'han posat drets.

Així ha parlat el pare Sergi d'Assís Gelpí:

"Hem vist com s'han amenaçat i en alguns casos s'han vulnerat drets fonamentals: El dret de reunió, la llibertat d'expressió, és prohibeix un dret tan senzill com el dret de ser consultats. S'han menystingut les institucions del nostre poble. Menystenir les institucions vol dir menytenir els ciutadans a qui representen. Hem de dir no a la repressió i sí a la llibertat i al respecte dels drets més fonamentals. I, si algú té dubtes, que agafi la Declaració dels Drets Humans; per exemple, l'article 19 sobre la llibertat d'expressió".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut