Puigdemont ha estat l'últim de firmar el decret de convocatòria de l'1-O
Puigdemont ha estat l'últim de firmar el decret de convocatòria de l'1-O
Barcelona

El govern convoca oficialment el referèndum de l'1 d'octubre

Puigdemont i la resta de membres del govern han firmat al Parlament el decret de convocatòria del referèndum

RedaccióActualitzat

El referèndum de l'1 d'octubre per a l'autodeterminació de Catalunya ha quedat convocat. El govern n'ha signat el decret de convocatòria de forma col·legiada a la sala 4 del Parlament, on es reunia el govern de la República. Ha estat quan passaven 25 minuts de les 11 de la nit.

El govern en ple ha firmat la convocatòria. L'últim de fer-ho ha estat el president Puigdemont, que n'ha deixat constància a Twitter.

La signatura s'ha fet davant d'una munió de càmeres.

El gest ha arribat al cap d'un parell d'hores de l'aprovació de la llei del referèndum amb els vots de la majoria independentista, les abstencions de CSQEP i sense els diputats de Cs, PP i PSC. Mentre esperava que la norma es publiqués al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), pas necessari per convocar el referèndum, Puigdemont ha signat i promulgat la llei de l'1-O.    

Després de la signatura, el president ha fet una declaració en què ha promès defensar fins al final el dret dels catalans a decidir. 

Els detalls de la llei

Acompanyant la llei, el govern també ha signat el decret de normes complementàries del referèndum. En aquest text es detalla com serà el referèndum. Per exemple, expliquen com serà la butlleta, que el censa serà el que va quedar fixat el dia 30 de març, que la campanya durarà 15 dies i que els catalans a l'estranger hauran de votar per correu perquè només hi haurà urnes a Catalunya.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut