Madrid

El govern central assegura que l'informe PISA demostra que la Lomce era necessària

El portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, i la secretària d'Estat d'Educació, FP i Universitats, Montserrat Gomendio, asseguren que l'últim informe PISA demostra que la llei LOMCE era necessària per millorar el rendiment dels alumnes espanyols.

RedaccióActualitzat

El portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, ha afirmat que l'últim informe PISA demostra que quan alguna cosa "no funciona" com és el cas de l'ensenyament a Espanya, cal fer un "anàlisi crítica" i introduir canvis i "reformar-la" com s'ha fet amb la Lomce.

Segons Alonso, la nova llei d'educació, aprovada la setmana passada al Congrés, encerta en els "mecanismes i instruments" per solucionar els problemes de l'ensenyament a Espanya, encara que farà falta "un esforç compartit" per part de tota la comunitat educativa.

En la mateixa línia, la secretària d'Estat d'Educació, FP i Universitats, Montserrat Gomendio, ha assegurat que la reforma educativa recull moltes de les mesures necessàries per millorar els resultats en el rendiment dels alumnes, que segons aquest últim informe segueixen per sota de la mitjana de l'OCDE.

A Espanya els alumnes tenen "un nombre molt elevat d'assignatures" i reben més hores lectives que la mitjana de l'OCDE, però respecte a les matemàtiques, lectura i ciències (matèries avaluades a PISA) tenen un nombre d'hores per sota de la mitjana, ha assegurat Gomendio

Per contra, la portaveu del PSOE, Soraya Rodríguez, creu que els resultats posen de manifest que Espanya "ha anat avançant en els últims anys" i que continuar així és necessari seguir invertint en l'educació pública, cosa que no fa la "llei Wert".

També la portaveu d'UPyD, Rosa Díez, ha assenyalat que el problema que hi ha en el sistema educatiu no es resol amb la LOMCE.

Des d'ICV, Joan Coscubiela ha alertat que els informes PISA "no són la bíblia" i creu que el fracàs escolar que sofreix Espanya té més que veure amb el "sistema productiu pervers" que incentiva a qui es posa a treballar i no estudia, que amb les lleis educatives.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut