Barcelona

El govern català diu que "Catalunya ja té prou instal·lacions nuclears"

El govern ha expressat que respecta la decisió d'Ascó de presentar candidatura per acollir el cementiri nuclear encara que no la comparteix. El vicepresident Josep-Lluís Carod-Rovira, en roda de premsa després del consell de govern, ha mostrat el "màxim respecte institucional" per l'acord pres a l'Ajuntament d'Ascó, però ha indicat que Catalunya no hauria d'acollir aquesta instal·lació per una qüestió d'equilibri territorial i també perquè al municipi no hi ha prou consens polític i social.

Actualitzat
El president de Generalitat, José Montilla, transmetrà per escrit al ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, el rebuig del govern a la candidatura d'Ascó a acollir el magatzem nuclear, ja que considera que Catalunya ja ha pagat prou la seva "quota de solidaritat" en el terreny nuclear.

Així ho ha explicat en la roda de premsa el vicepresident català, Josep-Lluís Carod-Rovira, en la roda de premsa posterior a la reunió del govern català i després que l'Ajuntament d'Ascó aprovés en un ple extraordinari, per un ampli marge de 7 vots a favor i dos en contra, la seva candidatura a acollir el magatzem temporal centralitzat (MTC), una instal·lació que albergarà els residus nuclears de tot Espanya.

El govern català no recorrerà la decisió d'Ascó perquè "respecta l'autonomia municipal", però es prepara així per presentar unes al·legacions d'acord amb el fet que aquesta és una qüestió "supramunicpal" que requereix un consens territorial i social que, segons el parer de Carod, "no existeix" a les Terres de l'Ebre.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut