Brussel·les

El govern belga, tocat per les acusacions de mala gestió del terrorisme gihadista

Després que Turquia afirmés que Bèlgica no va atendre les seves advertències sobre un dels suïcides, dimiteixen els ministres d'interior i justícia però el primer ministre no ho accepta

RedaccióActualitzat

Aquest dijous el ministre de l'interior belga, Jan Jambon, i el de Justícia, Koen Geens, han presentat la dimissió al primer ministre del país, Charles Michel. Aquest, però, ha refusat les dues dimissions de seguida, i s'ha tancat la possibilitat d'una crisi governamental.

Aquestes dimissions rebutjades són el símptoma de l'efecte profund que ha produït la revelació del govern turc que un dels suïcides dels atemptats de dimarts l'havien deportat avisant de la seva perillositat, i no els havien fet cas. Segons una font del govern, els dos ministres s'han sentit "políticament responsables" de les errades de vigilància. Jan Jambon ho ha admès sense embuts després d'haver presentat la dimissió:

"Vist el que ha passat és legítim que la gent es faci preguntes. Es poden preguntar com és possible que una persona l'hàgim alliberat tan fàcilment i que hàgim deixat passar l'oportunitat de tornar-lo a detenir quan va tornar al país. Hi ha hagut errors de la justícia i de l'oficial de relació amb Turquia."

Les dimissions s'han produït després que Turquia insistís aquest dijous que va avisar dues vegades a les autoritats belgues que Ibrahim el Bakraoui, un dels dos presumptes suïcides immolat a l'aeroport de Brussel·les, l'havien capturat intentant entrar a Síria, i que era una persona radicalitzada i potencialment perillosa.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut