Diverses persones fan cua davant d'un CAP a Lleida

El govern aixeca el confinament a Lleida i sis municipis del Baix Segre

A partir d'aquest dijous es relaxaran les mesures que afecten l'activitat comercial i la restricció de moviments

Actualitzat

El govern ha aixecat el confinament a Lleida ciutat i els sis municipis del Baix Segre que han estat tancats des del 15 de juliol per contenir la propagació de l'epidèmia.

La millora de les dades epidemiològiques permet un "relaxament" de les restriccions de mobilitat que afectaven Lleida, Alcarràs, Aitona, La Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre.

A partir de dijous se'ls aplicaran unes mesures semblants a les que hi ha actives a Barcelona ciutat i en una dotzena de municipis de l'àrea metropolitana, a les quals aquest dimecres s'han sumat Castelldefels i Gavà, com ara la limitació d'aforament a bars i restaurants o restringir a un màxim de 10 persones les trobades d'amics i familiars.

Segons ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, s'ha demostrat durant aquests últims 15 dies que les mesures adoptades "funcionen" i que, per això, poden certificar una "tendència decreixent" i una "estabilització de la corba epidemiològica". No obstant això, Vergés ha alertat que Lleida encara se situa en la fase 4 sobre 5 de risc i que la ciutadania no es pot relaxar perquè "la pressió assistencial dels centres sanitaris és molt alta".

Amb aquesta decisió de la Generalitat, els bars i restaurants podran tornar a obrir les terrasses amb la meitat del seu aforament, amb una distància de 2 metres entre taules i amb l'obligatorietat de tancar els locals a mitjanit. El sector comercial també podrà seguir la seva activitat amb un 50% de l'aforament, igual que els equipaments esportius i culturals.

 

Pel que fa als actes de caràcter religiós, es podran dur a terme amb un terç de la seva capacitat i es continuen prohibint les reunions de més de 10 persones, tant en l'àmbit públic com privat.

De fet, aquest dimarts, Salut ja va avançar que les dades a Lleida eren bones i que no hi havia cap regió sanitària amb risc màxim per Covid-19.

 

En els últims dies, a Lleida s'ha notat l'efecte de les mesures i la situació s'ha estabilitzat i fins i tot ha començat a baixar el risc de rebrot.

Aquest dimecres, la taxa de reproducció de l'epidèmia, la taxa Rho, s'ha situat en l'1, que vol dir que l'epidèmia no creix.

El nombre d'ingressats als hospitals de la regió sanitària de Lleida és, a dia d'avui, de 189 persones, 23 d'elles a l'UCI i, en les últimes setmanes hi ha hagut uns 40 trasllats de pacients a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona per poder descongestionar els centres hospitalaris del Segrià. Vergés també ha recordat que el pic d'ingressos a Lleida durant la primera fase de la pandèmia, al març, va arribar a 232 i aquest mes de juny s'han assolit els 203:

"No estem tan lluny i això és un avís per a navegants, perquè la tendència pot tornar a pujar."

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut