Participants al Flea Market, el mercat de segona mà del Raval, a Ciutat Vella
Flea Market, el mercat de segona mà del Raval, a Ciutat Vella

El Flea Market del Raval, cancel·lat perquè l'Ajuntament assegura que genera conflictes

Els paradistes lamenten la decisió i atribueixen el problema a la presència de venedors no autoritzats al mercat de segona mà

L'Ajuntament de Barcelona no renovarà a partir del març les llicències als participants del Flea Market per les "externalitats negatives" i els "conflictes" que s'hi produeixen. El mercat de segona mà se celebra un cop al mes al Raval, a Ciutat Vella.

El districte els ho va comunicar el 18 de gener, per canviar les "dinàmiques" que hi ha a la zona, segons indiquen fonts municipals a l'ACN.

Presència de venedors no autoritzats

Els paradistes lamenten la decisió, veuen el seu futur "incert" i destaquen que el problema té a veure amb la presència de venedors no autoritzats aliens al mercat "sostenible, històric i de vital importància per a l'economia local".

En un comunicat a les xarxes socials, el Flea es reivindica com un mercat "vital" per a més de 400 famílies al Raval des del 2010. Diuen que l'origen del conflicte es remunta a la pandèmia, quan se'ls va reduir l'espai a la meitat. Els venedors no autoritzats, asseguren, ho van aprofitar per crear un mercat alternatiu.


Afirmen que han estat col·laborant amb l'Ajuntament i les associacions veïnals, i creuen que hi ha alternatives abans de cancel·lar el mercat de forma definitiva.


Alternatives al tancament

L'Associació Mercat de Segona Mà, organitzadora del Flea, proposa mantenir el market amb seguretat privada, assumint-ne els costos, canviar-ne la ubicació a un altre espai més controlat o bé traslladar-lo a altres districtes de Barcelona.

Si no es revoca la decisió, demanen un nou termini de tres mesos per trobar una altra ubicació. Fan una crida, finalment, a assistir a l'últim Flea l'11 de febrer a l'espai habitual, la plaça Blanquerna.
 

ARXIVAT A:
Ajuntament de Barcelona
Anar al contingut