maria
Al detingut, li van intervenir més de 600 grams de marihuana propietat de l'associació, per la qual treballava.
Barcelona

El fiscal demana el sobreseïment d'una causa contra un treballador d'ABCDA en no veure-hi intenció de comerç il·lícit

El cop policial contra l'Associació Barcelonesa Cannàbica d'Autoconsum (ABCDA) no és el primer intent de la policia de frenar les activitats que porta a terme. Des de febrer del 2011 fins aquest dijous s'han detingut o imputat deu persones, realitzat dos escorcolls i intervingut més de tres quilos de marihuana. Per un dels detinguts, la fiscalia de Barcelona ha demanat el sobreseïment de la causa en comprovar que no existia intenció de traficar-hi.

RedaccióActualitzat
El detingut treballava a l'ABCDA quan van passar els fets, el 10 de febrer d'aquest any. Els Mossos van observar com entrava a la seu de l'entitat i en sortia poc després amb una motxilla on van trobar-hi 142 paquets d'entre 1 i 3 grams de pes degudament identificats amb el nom del producte al seu interior. En total 636,32 grams de marihuana.

El fiscal, que assenyala que l'associació va ser declarada d'utilitat pública i inscrita en el Registre d'Associacions de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques de la Generalitat, explica en la seva petició de sobreseïment que el jove ha acreditat, mitjançant un contracte de treball, la seva relació laboral amb l'entitat.

També que aquell dia es va fer càrrec de la marihuana sobrant a petició dels responsables de l'entitat i que, tot l'exposat, fa suposar que no tenia la voluntat de comerciar il·lícitament amb la droga que li va ser intervinguda.

Per tot això, el fiscal José Miguel Company va enviar l'11 de febrer un escrit al jutjat d'instrucció número 23 de Barcelona en què sol·licita el sobreseïment de les diligències instruïdes contra el treballador.

Anar al contingut