El diputat d'Unides Podem Miguel Ángel Bustamente
El diputat d'Unides Podem Miguel Ángel Bustamente (Europa Press)

El diputat d'IU Miguel Ángel Bustamante deixa l'acta per una acusació de maltractaments

En un breu comunicat, el diputat al Congrés reitera que és innocent i assegura que les acusacions de la seva parella són "falses"

Redacció / Agències

El diputat d'Unides Podem al Congrés Miguel Ángel Bustamante ha renunciat a l'acta després de rebre una denúncia per part de la seva dona per presumpta violència masclista.

Bustamente defensa la seva innocència i assegura que les acusacions que ha rebut són "falses".

En un breu comunicat publicat a les xarxes socials, Bustamante ha anunciat que deixa l'acta "complint el que dictaminen els estatuts d'IU", la força política en què milita i per la qual va ser escollit diputat per Sevilla.


El jutjat de primera instància i instrucció número 1 d'Écija va rebre la setmana passada un atestat de la Policia Nacional en què hi havia la denúncia de la parella de Bustamante per un presumpte delicte de maltractaments i altres, segons fonts judicials.

El jutjat va incoar diligències i ho va traslladar a la Fiscalia, per la condició d'aforat de Bustamante. El tribunal va emetre un informe favorable i va dictar una interlocutòria d'inhibició al Tribunal Suprem.

Divendres passat, arran d'aquestes acusacions, la direcció del partit va decidir suspendre'l de militància immediatament.

La decisió, segons va explicar el secretari d'organització del partit, es va prendre per unanimitat, en virtut de l'article 28 dels estatuts de la formació.

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaUnides PodemCongrés dels Diputats
Anar al contingut