Imatge d'arxiu de migrants a Melilla
Imatge d'arxiu de migrants a Melilla

El Consell d'Europa posa Albiol com a exemple de polític xenòfob

En un informe, aquest organisme amonesta Espanya per la discriminació de minories

RedaccióActualitzat

La Comissió Europea contra el Racisme i la Intolerància amonesta Espanya en el seu darrer informe.

Aquest organisme, que depèn del Consell d'Europa i que vetlla per la tolerància i les polítiques d'igualtat, exigeix a Espanya la creació, amb urgència, d'un organisme que fomenti la igualtat, i amb capacitat per adoptar legislació antidiscriminació.

La menció a Xavier García Albiol

Pel que fa a les mencions de polítics espanyols en concret, el Consell d'Europa creu necessari esmentar el cas de les declaracions de Xavier Garcia Albiol quan era alcalde de Badalona el 2009, unes declaracions que considera xenòfobes i que feien referència a gitanos i immigrants romanesos.

L'informe considera que Albiol va relacionar clarament aquests col·lectius amb la criminalitat i destaca que també va vincular la pobresa, l'atur i la manca de seguretat amb l'arribada de migrants i el terrorisme jihadista.

Espanya i San Marino, les excepcions

L'organisme recorda que, dels 47 estats que conformen el Consell d'Europa --que no s'ha de confondre amb el Consell Europeu ni amb cap institució de la Unió Europea--, només Espanya i el microestat de San Marino funcionen sense un ens independent que lluiti contra la discriminació.

El consell demana a Espanya que millori les inversions en educació per "evitar que es formi una nova generació de nens de minories excloses".

Entre les recomanacions, l'adopció d'una llei general contra la discriminació i la implantació d'ajudes perquè les persones més vulnerables puguin trobar feina i escapar-se de la pobresa.

Mitjans de comunicació

Finalment, i en l'àmbit dels mitjans de comunicació, el Consell d'Europa recomana que les autoritats espanyoles, sense envair la independència dels mitjans, els conscienciïn de l'existència de codis ètics i cossos autoreguladors per lluitar contra els discursos d'odi.

 

ARXIVAT A:
RacismeMigracions
Anar al contingut