Villarejo, quan va declarar al febrer sobre l'àtic de l'expresident de Madrid Ignacio González (EFE)
Villarejo, quan va declarar al febrer sobre l'àtic de l'expresident de Madrid Ignacio González (EFE)
Madrid

El comissari Villarejo revela davant del jutge l'existència d'una operació Catalunya

Villarejo ha reconegut que l'any 2012 va treballar juntament amb l'excap de la Unitat d'Afers Interns Marcelino Martín Blas per frenar el procés sobiranista

Actualitzat

El comissari del Cos Nacional de Policia José Manuel Villarejo ha reconegut que l'any 2012 va treballar en el que ha denominat "operació Catalunya per frenar el procés sobiranista. Villarejo ha declarat aquest dimecres com a investigat en el "cas Nicolay", que investiga la gravació il·legal d'una conversa entre policies i agents del CNI parlant sobre Francisco Nicolás Gómez Iglesias, el "petit Nicolás".

Villarejo ha explicat que, en el marc d'aquesta operació, la policia va dur a terme funcions secretes en contra del procés independentista. El comissari va dirigir aquesta operació juntament amb l'excap de la Unitat d'Afers Interns Marcelino Martín Blas, amb qui l'unia una gran amistat, que es va trencar mesos després amb l'operació Emperador contra la màfia xinesa.

De fet, el setembre del 2013 es va condecorar Martín Blas i un altre comissari, José Luis Olivera, amb la medalla al Mèrit Policial amb distintiu vermell. Martín Blas i Olivera van ser els encarregats de reunir-se amb els fiscals anticorrupció de Barcelona per oferir els seus serveis en el cas Millet i van acabar proposant-los registrar la seu de CDC i practicar altres diligències contra responsables de la Fundació Trias Fargas.

Anar al contingut