Madrid

El carnet per punts redueix el nombre de víctimes

L'entrada en vigor del carnet per punts ha fet rebaixar el nombre de morts a les carreteres espanyoles. Des de la seva entrada en vigor han mort 255 persones, 68 menys que durant el mateix període de l'any passat. Galícia és l'excepció a les xifres estatals; hi han augmentat els morts des de la implantació de carnet per punts. La Direcció General de Trànsit espera no arribar als 300 morts a finals de mes. Des de la implantació del carnet per punts hi ha hagut un total de 46.500 denúncies que han suposat 160.000 punt perduts.

Actualitzat

El director general de Trànsit, Pere Navarro, ha avançat que des de l'entrada en vigor del carnet per punts, entre els dies 1 i 26 de juliol, han mort a les carreteres espanyoles 255 persones, 68 menys que durant el mateix període de l'any passat. Aquestes dades es tradueixen en gairebé tres morts menys al dia.

Seguint amb aquesta proporció, la Direcció General de Trànsit espera no arribar als 300 morts a finals de mes. Segons Navarro, aquesta seria una xifra inèdita al juliol des de que es tenen "estadístiques fiables". Ha afegit que el repte els pròxims mesos es "consolidar aquestes xifres" a la vegada que recorda que els conductors són "els verdaders protagonistes" del descens de denúncies i accidents que s'està produint. A l'agost, s'espera no arribar als 342 morts que hi va haver l'agost del 2005.

Galícia és l'excepció a les xifres estatals; hi han augmentat els morts des de la implantació de carnet per punts. Pere Navarro ha assenyalat que el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha demanat que s'estudiï la situació i es faci un esforç especial.

Des de la implantació del carnet per punts hi ha hagut un total de 46.500 denúncies que han suposat 160.000 punt perduts. Les causes més freqüents són: l'excés de velocitat, no cordar-se el cinturó de seguretat, l'alcoholèmia positiva, l'ús del mòbil sense mans lliures i, en motocicletes, no portar el casc.

Pere Navarro també ha admès la possibilitat que pugui aparèixer una web de mercat negre de punts com ja ha passat a França i Itàlia, tot i que, de moment, assegura que no es coneix l'existència de cap cas a l'estat espanyol.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut