El Brasil s'enduu la Copa Confederacions en derrotar els EUA per 3-2

El Brasil ha guanyat la tercera Copa Confederacions de la seva història després de derrotar els EUA per 3-2. I ho va fer per orgull i per bon joc en ser capaç de remuntar un 0-2 en contra en una gran segona part. Els ianquis van abraçar la gesta en veure com Dempsey i Donovan els posaven en clar avantatge abans d'arribar a la mitja hora de joc, però la canarinha va apel·lar a la seva història i, en uns segons 45 minuts impecables, va aconseguir el títol gràcies a dues dianes de Luis Fabiano i un gol carregat d'èxtasi de Lucio.

Als EUA els van tremolar les cames davant del Brasil, davant la pentacampiona, la vigent posseïdora del títol. I és que els nord-americans estaran dies lamentant l'oportunitat perduda, perquè lluny de la clara derrota contra la canarinha en la primera fase del torneig (victòria dels de Dunga per un clar 3-0), no només van plantar cara als brasilers, sinó que es van avançar en el marcador per 2-0 i van veure com els sud-americans els derrotaven després d'ensorrar-se en una pèssima segona meitat.

Sense fer un bon joc, però mostrant, com ja van fer contra Espanya, una efectivitat letal, la selecció de Bob Bradley obria el marcador en el minut 9. El jugador del Fulham, Clint Dempsey, caçava una molt bona centrada des de la dreta i, avançant-se a Lucio, rematava superant Julio César.

El Brasil, no obstant això, no va perdre els papers i va començar a castigar la porteria d'un Howard extraordinari. El porter de l'Everton anglès va salvar la seva selecció d'encaixar l'empat en aturar magistralment diferents ocasions de Robinho, Maicon i Felipe Melo.

Es palpava l'empat, però aleshores els ianquis van colpejar de nou. Un rapidíssim i excel·lent contraatac de només tres tocs va permetre que Landon Donovan es plantés a l'àrea brasilera, retallés Ramires i afusellés Julio César, anotant així el segon i enfonsant la moral de la canarinha.

Luis Fabiano inaugura la remuntada

El somni nord-americà, però, només va tardar 45 segons a començar a esvair-se, el temps que va necessitar el Brasil per retallar diferències quan no s'havia jugat ni un minut de la segona part. El davanter del Sevilla es va regirar a la frontal i amb un xut sec va aconseguir superar el fins al moment imbatible Howard.

El gol, no cal dir-ho, va minvar definitivament la confiança de la selecció dels EUA. El combinat campió de la Concacaf no va poder evitar que amb l'1-2 el Brasil envestís, un cop rere l'altre, la seva porteria. Primer va ser Lucio de cap i una rematada de Gilberto Silva a la sortida d'un córner, després un xut de Kaká que va refusar el travesser, un mà a mà de Luis Fabiano que Howard va salvar miraculosament... I així fins que en el minut 73 el sevillista va fer l'empat -el cinquè del seu compte particular i el que el proclamava com a "pichichi"- en rematar de cap una pilota rebutjada pel travesser després d'una rematada de Robinho.

La selecció de Dunga va continuar pressionant els EUA -un xut de Donovan que va desviar Julio César va ser l'única rematada dels nord-americans en tota la segona part-, i la seva insistència va tenir premi quan, en el 83 i a la sortida d'un córner, Lucio va consumar la remuntada fent de cap el tercer gol del Brasil.

Amb aquest resultat final, la canarinha ha sumat la tercera Copa Confederacions després de les obtingudes el 1997 i el 2005.