El Bobi, el gos al qual han retirat el títol de gos més longeu del món
El Bobi, el gos al qual han retirat el títol de gos més longeu del món (Reuters / Catarina Demony)

El Bobi ja no és el gos més longeu del món: li treuen el títol després d'una investigació

Els organitzadors dubtaven de la seva edat i no s'han pogut aportar les evidències necessàries per confirmar-la

RedaccióActualitzat

Bobi, el gos que va morir l'any passat suposadament a l'edat de 31 anys, ha perdut el títol al gos més longeu del món després d'una investigació per part de Guiness World Records (GWR). L'organització ho ha anunciat aquest dijous.

La investigació es va obrir el mes de gener perquè hi havia dubtes sobre si l'edat del Bobi, un mastí de l'Alentejo, era real. Els propietaris asseguraven que el gos tenia 31 anys i 163 dies en el moment de la seva mort.

L'organització ha manifestat que "no té les proves necessàries per donar suport a l'afirmació que en Bobi era posseïdor del rècord"

Mark McKinley, director dels registres de Guiness World Records, ha assegurat que la companyia se sent "profundament orgullosa" de poder verificar les dades dels posseïdors dels seus registres.

"Arran de les preocupacions plantejades per veterinaris i altres experts, tant en privat com en comentaris públics, i els resultats de les investigacions realitzades per alguns mitjans de comunicació, sentíem que era important obrir una revisió de l'historial d'en Bobi"

McKinley agrega també que un dels elements centrals per confirmar l'edat del gos han estat les dades del microxip, obtingudes de la base de dades del govern portuguès. Però resulta que quan li van col·locar el xip, l'any 2022, no es requeria una prova d'edat pels gossos nascuts abans de 2008.

Això fa que l'evidència no sigui vàlida. Per tant, amb la declaració veterinària que confirmava l'edat del gos en funció de les dades del microxip, no els queda cap evidència concloent que pugui provar la seva data de naixement.

Segons GWR, es va informar els propietaris del Bobi dels resultats de la investigació i que avaluarien qualsevol nova prova que es proporcioni.

Els organitzadors han informat que, de moment, no queda clar qui ha d'ostentar el títol del gos més vell de la història.

Segons McKinley, encara no estan en condicions de confirmar un nou posseïdor del rècord, tot i que esperen que el rebombori mediàtic d'aquest cas animi els propietaris de mascotes de tot el món a posar-se en contacte amb ells.

 

El camí del Bobi

El Bobi va morir l'octubre de 2023. Hi havia moltes incògnites sobre com un gos podria haver viscut tants anys, ja que la seva esperança de vida ronda els 13 anys per a gossos de la seva raça.

El seu propietari, Leonel Costa, explicava que sempre anava lliure, sense corretja ni cadena i vivia en un ambient "tranquil i pacífic". La seva alimentació era la mateixa que la dels humans, però una mica humitejada per a treure-li els condiments.

Va passar tota la seva vida a Conqueiros, un poble portuguès al nord de Lisboa. La seva família sempre havia atribuït la seva longevitat a la dieta i als passejos que feia pels voltants del poble.  

 

Anar al contingut