Una imatge d'arxiu de Bobi, el gos més longeu del món (Reuters/Catarina Demony)

Mor als 31 anys Bobi, el gos més longeu del món

La seva raça, coneguda a Portugal com "rafeiro do Alentejo", té una esperança de vida d'uns 13 anys, segons l'organització Guinness World Records

Redacció/AgènciesActualitzat

Bobi, un mastí de l'Alentejo considerat el gos més longeu del món, ha mort aquest cap de setmana a Portugal als 31 anys i 163 dies d'edat.

Ho ha confirmat aquest dilluns l'organització Guinness, que havia certificat uns mesos enrere el rècord d'aquest animal, nascut l'11 de maig de 1992 a la localitat de Conqueiros, al centre de Portugal.

Segons han informat en un comunicat, Bobi "va morir el 21 d'octubre a la casa on va viure tota la seva vida amb la família Costa".

També s'ha acomiadat del mastí una de les seves veterinàries, l'estatunidenca Karen Becker, que ha assegurat que, "tot i que ha sobrepassat tots els gossos de la història, els seus 11.478 dies a la terra mai seran suficients per a aquells que el van estimar".

Becker també ha revelat la recepta que va afavorir la seva extraordinària longevitat, segons la família de Bobi:

"Una bona alimentació, contacte constant amb la natura, llibertat per descobrir el seu entorn, atenció veterinària constant i amor. Bobi sap que és profundament estimat."

 

Convertit en una autèntica estrella, la mort de Bobi també ha entristit un dels centres de fotografia en què va fer de model, Le Terrier Studio.

L'estudi ha compartit un post a les seves xarxes socials amb diverses imatges en què el gos destil·la carisma i on agraeixen haver-lo conegut:


El rècord de longevitat en gossos estava en 23 anys

Bobi va ser reconegut el 2 de febrer passat amb el rècord Guinness del gos més longeu del món fins a la data, un títol que li va donar fama mundial i que va motivar centenars de persones a visitar-lo en els últims mesos.

La seva raça, habitualment utilitzada per protegir el bestiar de depredadors i coneguda a Portugal com "rafeiro do Alentejo", té una esperança de vida d'uns 13 anys, segons l'organització.

La seva edat es va poder confirmar en estar registrat des del 1992 al servei veterinari del municipi de Leiria i al sistema nacional de control portuguès, SIAC.

Abans que Bobi, el rècord del gos més vell en vida el tenia Spike, un chihuahua de 23 anys, mentre que el rècord del més longeu fins a la data el tenia Bluey (1910-1939), un pastor australià que va viure fins als 29 anys i 5 mesos.

ARXIVAT A:
Portugal
Anar al contingut