Copa del Rei

El Barça guanya el Madrid, amb un gran Bodiroga, i jugarà les semifinals contra l'Unicaja

El Barça ha fet valer la diferència de qualitat de la seva plantilla i ha eliminat el Reial Madrid de la Copa per 72 a 59. Bodiroga ha donat una lliçó magistral amb un bàsquet NBA: ha fet 20 punts en tres quarts i ha deixat perfectament encarrilat el matx. Quan Pesic l'ha fet seure, Jasikevicius ha agafat el timó emmig de la impotència blanca; els madrilenys han vist com quedaven fora de dues competicions -l'altra, l'Eurolliga- en només 10 dies. L'Unicaja, que ha guanyat "in extremis" el DKV, serà el rival dels blaugranes en una de les semifinals. L'altra la disputaran el Pamesa de València, l'equip amfitrió del torneig, i el Tau Vitòria.

No hi haurà semifinal catalana a la Copa del Rei d'aquest any, tot i que el Barcelona, davant del Reial Madrid, ha fet els deures. Això sí, de bàsquet, se n'ha vist més aviat poc. El partit ha començat molt igualat, però un primer parcial a favor del Barça de 7 a 0 ha posat la primera petita diferència entre els dos equips. El marcador ha quedat ajustat després de diverses pèrdues de pilota dels homes de Pesic, i el primer quart ha acabat 16 a 12. El Barça ha començat el segon quart amb Alzamora en pista en el lloc de Roberto Dueñas. Bodiroga ha superat Herreros tant en defensa com en atac i ha marcat la seva llei en tot moment. El partit ha estat d'alta tensió. Jugadors i tècnics han fet difícil la feina dels àrbitres protestant moltes de les decisions que prenien. Els àrbitres per la seva banda han filat molt prim i han xiulat tots els contactes. El partit ha entrat en una espiral de desencerts i de contínues interrupcions per faltes personals i ha arribat al descans 31 a 27. Quan acabava de començar la segona part, Roberto Dueñas ha fet la seva tercera personal, però Gregor Fucka, que ha acabat amb 9 rebots, s'ha convertit en l'amo sota les anelles. Juan Carlos Navarro ha anotat els seus primers dos punts en el minut 28 de partit, i ha estat Bodiroga qui ha portat el pes anotador de l'equip català. L'aler iugoslau ha arribat als 20 punts en el tercer quart i ha trencat el partit posant una dotzena de punts com a coixí. Fins i tot Pesic s'ha permès el luxe de fer seure el crac en l'últim quart i donar minuts a Jasikevicius perquè agafés el timó de l'equip. El Madrid, fora d'Europa i moribund en la Lliga ACB, només ha pogut igualar la pitjor anotació de tota la temporada, uns tristos 59 punts. El Barça, amb 72, s'ha limitat a fer la seva feina per intentar que demà hi hagués una semifinal catalana a la Copa, però no ha pogut ser, perquè el Joventut ha perdut en un final agònic contra l'Unicaja.