Messi (Reuters)

El Barça deixa fora de combat el Lió i es classifica per als quarts de final de la Champions (5-1)

Amb dos gols de Messi, un de Coutinho, un de Gerard Piqué i un de Dembélé, els de Valverde superen l'Olympique de Lió al Camp Nou (5-1) i seran al sorteig de quarts de final de la Lliga de Campions per dotzena temporada consecutiva

Maria Fernández VidalActualitzat

El Barça serà divendres al migdia en el sorteig de quarts de final de la Champions, on no hi falta des de fa 12 temporades. Els blaugranes han eliminat l'Olympique de Lió després de guanyar el partit de tornada al Camp Nou per 5 a 1.

Amb el 0 a 0 de l'anada, els de Valverde necessitaven fer gols, aquesta vegada sense Dembelé d'inici, però amb Coutinho. Al minut 18 ha arribava el primer. Denayer feia caure Luis Suárez dins l'àrea i Leo Messi, a l'estil Panenka, feia l'1 a 0 de penal.

A la mitja hora de joc, injecció de confiança per un qüestionat Coutinho, que ha aprofitat el regal que li ha fet Luis Suárez per marcar el 2 a 0. Després del segon gol blaugrana, el porter de l'Olympique, Anthony Lopes, no ha pogut superar el malestar per un xoc previ amb Coutinho i ha hagut de ser substituït per Mathieu Gorgelin.

Després del descans, en un còrner picat en curt que el Barça no ha defensat bé, Tousart ha fet el 2 a 1 i ha posat la por al cos del 92.000 espectadors que omplien el Camp Nou. Valverde ha canviat Coutinho per Dembelé i el francés ha vist sobre la gespa com Messi, després d'una demostració de la seva qualitat tècnica i amb una mica de suspens, feia el 3 a 1.

A partir d'aquí, el Barça ha fet seu el partit i la tranquil·litat de la classificació l'ha sentenciat Gerard Piqué, al minut 80, amb el 4 a 1 després d'una gran jugada individual de Messi. I també Ousmane Dembélé, que ha fet el definitiu 5 a 1 que col·loca el Barça als quarts de final de la Champions.