Eurolliga

El Barça debuta a l'Eurolliga amb una victòria contra el Lottomatica Roma (59-61)

El Barça de Pesic ha debutat amb victòria a l'Eurolliga, imposant-se a la pista del Lottomatica Roma per 59 a 61, en un partit igualadíssim fins a l'últim minut. L'actual campió d'Europa ha anat per darrere en el marcador fins al tercer quart, moment en què ha aconseguit igualar el partit a 46. Però, en els últims minuts, els italians han tornat a igualar el marcador i fins als últims segons no s'ha decidit el partit. Un dels centres d'atenció d'aquest partit -el base macedoni Vlado Ilievski- ha fet 12 punts. Bodiroga ha estat, un cop més, l'home més anotador del partit, amb 16 punts, igual que l'home destacat del Roma, Carlton Myers.

El partit ha estat molt més igualat del que s'esperava, tenint en compte el teòric major potencial d'un Barcelona que no ha ofert una brillant actuació. El Lottomatica ha somiat el triomf fins al final. L'equilibri ha estat total, tant en el marcador com en els desencerts. A falta de brillantor, el partit ha tingut la màxima emoció ja que no s'ha decidit fins als últims segons, quan també han arribat els desencerts, com dos tirs lliures fallats per Bodiroga quan faltava un segon per a la conclusió. Els primers minuts han deixat entreveure que no hi hauria una bona nit de bàsquet. L'error en el llançament era continu. S'han necessitat dos minuts per anotar la primera cistella. El Lottomatica tenia clar que havia de buscar Carlton Myers. L'italià ha estat molt vigilat a l'inici per Grimau i a penes ha trobat el cèrcol rival. Però, especialment en el primer quart, l'equip romà s'ha trobat amb un excel·lent eslovè Marko Tusek, que ha anotat 11 (2 triples) dels 20 punts del seu equip en aquest període. Els inicis del segon quart han estat pitjors. En els primers cinc minuts, han anotat només 5 punts. Al Barcelona, li continuava faltant l'encert en el llançament. Fucka i Bodiroga han apuntat amb més encert a la cistella rival. En el tercer quart, ha aparegut el bon Bodiroga, autor de vuit dels dotze primers punts anotats pel seu equip en aquest període. Amb una total igualtat (46-46), ha començat el quart període. Aleshores, ha aparegut Navarro, ha millorat la defensa blaugrana i, també, Carlton Myers ha començat a fallar bona part dels seus llançaments. El Barcelona se situava amb avantatge i ha arribat a un 52-56 (min. 37). El millor del partit arribaria en els moments finals, amb un Lottomatica desesperat i un Barcelona que ha sabut mantenir la serenitat amb un 56 a 57 a favor seu, quan faltava mig minut. Les faltes s'han succeït, però el Barcelona, finalment, s'ha emportat un treballat triomf.