Unes 200.000 persones s'han aplegat al centre de Barcelona amb motiu de la vaga feminista del 8M
Unes 200.000 persones s'han aplegat al centre de Barcelona amb motiu de la vaga feminista del 8M
Barcelona

Catalunya viu les manifestacions feministes més multitudinàries en un 8M

Unes 200.000 persones omplen els carrers de Barcelona, segons la Guàrdia Urbana

Actualitzat

El 8 de març del 2018 prometia ser impactant. La mobilització es coïa els dies previs amb crides que han anat interpel·lant cada cop més persones i les sensacions que s'ensumaven s'han materialitzat a la tarda amb manifestacions com aquesta de Barcelona.

La plaça del Cinc d'Oros, a la confluència de la Diagonal amb el Passeig de Gràcia, s'ha omplert a les set del vespre per la manifestació d'aquest 8 de març a Barcelona. Les persones que hi participen han baixat tot el Passeig de Gràcia fins a la plaça de Catalunya, on s'ha llegit un manifest a càrrec d'Anna Alarcón, Nausicaa Bonnín, Gemma Humet i Mari Pau Pigem, Yolanda Sey i Kathy Sey, de les Sey Sisters..

Segons la Guàrdia Urbana la convocatòria ha aplegat 200.000 persones.

També hi ha hagut resposta a tots els racons del país. A Lleida s'ha fet una marxa per la igualtat de drets i oportunitats entre dones i homes que ha començat a la plaça Ricard Vinyes i ha fet un recorregut que s'havia previst per l'eix comercial, però la gran afluència de gent ha obligat a desviar la marxa per un recorregut alternatiu. S'han aplegat entre 3.000 i 6.000 persones, segons les fonts, que han acabat la marxa a la plaça de Sant Joan.

Allà, una de les activistes referents a Lleida, Ana Ariño, ha llegit un manifest. També hi hagut una actuació musical i també castellers. Amb aquesta marxa, culminen els actes reivindicatius que ja hi ha hagut al matí. A Lleida, també es repeteixen els crits contra la desigualtat i contra la violència masclista. 

 

A Tarragona, s'ha començat a omplir la plaça Imperial Tarraco poc abans de les set de la tarda com a resposta a la convocatòria del col·lectiu feminista i anticapitalista 8M del Camp de Tarragona. La marxa ha aplegat més de 5.000 persones i discorre fins a la plaça de la Font, on s'ha de llegir un manifest i aixecar un pilar de quatre format per dones castelleres.

 

I a Girona la concentració es fa la plaça del Vi, des d'on ha començat un recorregut pel barri de l'Eixample per arribar a la mateixa plaça. Hi ha hagut la manifestació més gran en un 8 de març, ja que els darrers anys s'havien fet actes més minoritaris. Fonts de l'Ajuntament han fet una primera estimació en què es calcula que la convocatòria ha aplegat 4.000 persones.

Durant la concentració a la plaça del Vi, s'ha aixecat un tres de sis format íntegrament per dones.

 

Des del matí ja es respirava aquest ambient amb una cadena humana que ha enllaçat la plaça del Vi amb el recotrat de la Universitat de Girona i en el que han participat més de 2.000 persones.

Altres mobilitzacions

A banda de les capitals de demarcació, moltes capitals de comarca també estan secundant la crida a la vaga feminista. És el cas de Badalona o Vilafranca, la capital de l'Alt Penedès, que ha projectat un màping a la façana de l'ajuntament amb el color violeta.

ARXIVAT A:
8MFeminisme
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut