El manifest del 8M: "Ens volem lliures, vives, feministes, combatives i rebels"

Actualitzat

La lectura del manifest "Juntes som més!" ha estat el punt final de la multitudinària manifestació del 8 de març a la tarda al centre de Barcelona. Nausicaa Bonnín, Maria Pau Pigem, Gemma Humet, Anna Alarcón i les germanes Yolanda i Kathy Sey han estat les encarregades de llegir el text, en què s'ha reafirmat que les reivindicacions de la vaga feminista "no s'acaben" aquest 8 de març:

"Ens volem lliures, ens volem vives, feministes, combatives i rebels. Avui, la vaga feminista no s'acaba. Seguirem fins a aconseguir el món que volem."

El text llegit a la plaça de Catalunya ha reclamat dir "prou!" a totes les violències masclistes que "ens travessen" i que són "quotidianes i invisibilitzades", i "'prou!' a l'opressió de les nostres orientacions i identitats sexuals".

En l'àmbit laboral, el manifest ha apostat per posar "fi a la discriminació salarial pel fet de ser dona, de menyspreu i d'assetjament sexual a la feina". També reclamava valorar i visualitzar la feina domèstica "que ningú vol reconèixer, ja sigui a casa, mal pagada o com a economia submergida".

"Ser dona és la principal causa de pobresa", afirmava el text, que ha criticat "les normes i les polítiques opressives contra les dones migrants" i el "neoliberalisme salvatge", a més de demanar la despenalització de l'avortament i "una educació pública, laica i feminista lliure de valors heteropatriacals i imperialistes". A més, també s'ha repudiat que es consideri el cos de la dona com a "mercaderia o objecte":

 

"Ja n'hi ha prou de ser utilitzades com a reclam."

El manifest també ha recordat les dones que van lluitar durant la Segona República i la Guerra Civil i també les que van combatre el colonialisme i "les que van formar part de les lluites antiimperialistes".

Enmig de nombrosos aplaudiments, el manifest ha denunciat "una escalada de repressió a Catalunya", ha condemnat les "càrregues policials de l'1-O" i ha demanat "la immediata suspensió de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució".

Després de la lectura del manifest ha començat una festa musical.

ARXIVAT A:
8MFeminisme
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut