El 44% d'homes i el 32% de dones creuen que "s'ha anat massa lluny" promocionant la igualtat

És una de les principals conclusions de la primera enquesta monogràfica sobre "Percepcions sobre la igualtat entre homes i dones i estereotips de gènere" del CIS

RedaccióActualitzat

"S'ha arribat tan lluny amb la promoció de la igualtat de les dones que ara s'està discriminant els homes". Davant d'aquesta afirmació, formulada pel Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), el 44,1% dels homes diu que hi està molt d'acord (22,4%) o bastant d'acord (21,7%). També el 28,4% dels homes diu que hi està poc d'acord. És una postura que també mantenen el 32% de les dones consultades. Ara bé, pel 65,5% de les dones enquestades, aquesta afirmació és falsa.

Aquesta és una de les principals conclusions de la primera enquesta monogràfica sobre "Percepcions sobre la igualtat entre homes i dones i estereotips de gènere" del CIS feta a 4.005 persones.

D'altra banda, a l'enquesta també s'hi destaca que el 67% de les dones creu que les desigualtats de gènere són "grans o força grans", mentre que el percentatge es redueix al 48% dels homes enquestats.

Si es compara la situació actual amb ara fa 10 anys, el 70,7% dels espanyols afirma que ara les desigualtats són menors. La majoria de dones (67%) considera que han disminuït, però el 22,4% diu que són les mateixes que fa una dècada.

Les dones dediquen el doble del temps a tenir cura dels fills que els homes (Pexels)(pexels-mart-production)

Una altra de les conclusions, però, és que les dones dediquen el doble de temps (6,7 hores) a tenir cura dels fills que els homes (3,7 hores). A més, segons l'enquesta, en un dia laborable, les dones dediques més temps (gairebé 3 hores) a les tasques de casa -com netejar, cuinar o comprar- que els homes (2 hores).

És per això que, a l'hora de conciliar la vida laboral i familiar, un 72,5% de les dones assegura que per a elles és més difícil. Un 58,5% dels homes també hi està d'acord.

Pel que fa als estereotips de gènere, pel 66% de la població espanyola veure pornografia és més propi d'homes que de dones, i gairebé el 85% dels enquestats afirma que pagar per mantenir relacions sexuals és més propi del sexe masculí. D'altra banda, el 55,6% dels enquestats considera que parlar obertament dels sentiments és més propi de les dones.

Una altra de les afirmacions que qüestiona l'enquesta del CIS és si és agradable rebre una floreta. El 49,5% dels homes creu que "sempre és agradable rebre'n". En canvi, en el cas de les dones, la xifra baixa fins al 35,7%.

ARXIVAT A:
Feminisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut