Educació permet aprovar el Batxillerat i passar de curs amb assignatures suspeses
Una classe de segon de batxillerat de l'IES Joanot Martorell, el juny a Esplugues de Llobregat (ACN)

Educació permet aprovar el Batxillerat i passar de curs amb assignatures suspeses

La Generalitat emet una instrucció que faculta els instituts a fer-ho si la mitjana de totes les notes és aprovat

RedaccióActualitzat

Els instituts podran aprovar els estudiants de batxillerat amb assignatures no superades sempre que la nota mitjana sigui un aprovat.

El Departament d'Educació ha donat el vistiplau final a una instrucció que faculta els equips docents dels centres perquè ho decideixin de manera "col·legiada".

Segons la instrucció, "s'han de basar en l'evolució de l'alumne en conjunt, la maduresa acadèmica i les competències corresponents".

També fixa que repetir curs serà "excepcional", i que no dependrà només de si hi ha matèries pendents de superar.

Aprovat pel Congrés

La Generalitat pren aquesta decisió després que a l'octubre el Congrés dels Diputats va aprovar un decret llei per adaptar totes les etapes educatives als efectes de la pandèmia.

La motivació principal és que el seu impacte impedeix estudiar tot el currículum tal com estava previst, i això obliga a flexibilitzar l'avaluació per no perjudicar els estudiants.

El decret del govern espanyol aprovat va fixar que la titulació de cada alumne "no quedarà supeditada a la no existència de matèries sense superar" per aprovar l'ESO o el batxillerat.

Oposició del sindicat de professors

El Sindicat de Professors de Secundària (ASPEPC-SPS) exigeix a Educació que retiri "immediatament" la mesura que permetrà aprovar el batxillerat amb assignatures suspeses. 

Consideren que es promou en certa manera l'aprovat general sense valorar la pèrdua de qualitat del batxillerat. I asseguren que "regalar" així el títol no és fer un favor a l'alumnat sinó "estafar-lo cínicament".

 

 


També es farà a l'ESO

Educació està també preparant la mateixa instrucció per a l'etapa de secundària obligatòria, que segurament s'aprovarà en els pròxims dies o setmanes.

La instrucció sobre batxillerat marca també que cal fer un mínim d'un 50% de classes presencials al llarg del curs, mínim que podrà ser més alt en centres amb molt alumnat vulnerable.

Això es podrà fer amb "cicles bisetmanals o mensuals" alternats, de manera que tots els alumnes puguin fer les mateixes classes, i després a casa reforcin els aprenentatges.

Plantilles "adequades" però "esgotades"

Davant la possibilitat que això carregui amb més feina als professors, Educació insisteix que cal organitzar-ho de manera que això no passi.

El secretari de Polítiques Educatives, Carles Martínez, ha admès que té constància que el professorat de secundària ara mateix té un excés de feina, i que està "esgotat".

En declaracions a l'ACN, Martínez també ha assegurat que les plantilles són "adequades", n'ha elogiat l'actitud i ha afegit que cal evitar "duplicar jornada".

 

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus
Anar al contingut