Barcelona

Dolors Bassa convoca el comitè del metro i a TMB per evitar la vaga

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat espera que encara es pugui aconseguir desconvocar la vaga de dilluns

RedaccióActualitzat

El govern ha convocat a les parts demà dissabte per intentar evitar la vaga del metro. La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ho ha informat a través de Twitter i considera que encara es pot evitar la vaga de dilluns. Els representants del comitè de vaga han precisat que la reunió està convocada a les quatre de la tarda:

 

El govern apel·la a l'interès general per evitar la vaga

El govern encara confia que s'arribi a un acord que desbloquegi la vaga al metro de Barcelona convocada els dies 22 i 24 de febrer, coincidint amb la celebració del Mobile World Congress. N'ha parlat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, durant una conferència al Cercle d'Infraestructures.

Rull ha apel·lat a l'interès general del Mobile World Congress i ha lamentat que no es pugui "aprofitar i obtenir el retorn de la inversió" que s'ha fet al tram sud de la línia 9 del metro, que connecta Barcelona amb la Fira i l'aeroport del Prat, i que s'ha inaugurat fa tot just una setmana.

El comitè d'empresa de TMB avisa que veu molt poc marge per reconduir el conflicte amb l'empresa i poder desconvocar la vaga i recorda que ja van advertir que, per a ells, el termini en les negociacions expirava aquest dijous.

Aquest dijous els treballadors de TMB van decidir mantenir la convocatòria de vaga. Els treballadors van rebutjar en assemblea per unanimitat l'última oferta de la companyia, que passa per un increment del sou de l'1% i reduir la temporalitat. La Generalitat ha decretat uns serveis mínims de metro del 50% en les hores punta durant el Mobile.

Els organitzadors del Mobile, preocupats

Malgrat que la Generalitat ja ha decretat aquests serveis mínims de metro i els Ferrocarrils s'han compromès a reforçar el servei durant el Mobile, l'organització del Congrés Mundial de Telefonia Mòbil no amaga la seva preocupació. Tot i que mantenen la confiança en un acord d'última hora, recomanen als congressistes registrar-se amb antelació per evitar col·lapses en el primer dia del congrés. També anuncien que han preparat un pla de transport alternatiu per als que no puguin fer servir metro o autobús.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut