L'Hospitalet

L'L9 comença a rodar a l'espera de la prova de foc del Congrés de Mòbils

Aquest divendres va entrar en funcionament el nou tram sud de la línia 9

RedaccióActualitzat

Primer cap de setmana amb metro al Baix Llobregat. Aquest divendres va entrar en funcionament el nou tram sud de la línia 9. L'inici va ser plàcid, amb més de 50.000 passatgers, més curiosos que no pas usuaris. La cabina, sense conductor, ha estat la part que ha despertat més curiositat. Aquest dissabte és el primer dia de normalitat.

El servei ha obert a les cinc de la matinada. I ja s'ha de pagar. Aquest divendres es van repartir targetes entre els viatgers, però, a partir d'avui, qui vagi a l'aeroport amb un bitllet senzill haurà de pagar un recàrrec de 2,35 euros. En total, el bitllet costarà 4,5 euros.

La freqüència de pas dels trens és de 7 minuts en dia laborable, tot i que aquest interval es podrà reduir a menys de 4 minuts entre algunes estacions quan es produeixin esdeveniments que generin un gran impacte en la mobilitat.

La línia té el mateix horari de servei que la resta de la xarxa del metro, de 5 del matí a 12 de la nit els laborables, i fins a les 2 de la matinada els divendres i vigílies de festiu, i obertura continuada els dissabtes i vigílies singulars.

La primera prova de foc important serà d'aquí a vuit dies, amb la celebració del Mobile World Congress. El Congrés de Mòbils se celebra entre el 22 i el 25 de febrer, quan s'espera que la línia ja estigui a ple rendiment.

El govern preveu que 23 milions de passatgers utilitzaran l'L9 cada any.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut