El conseller d'Interior, Jordi Jané, en un ple del Parlament (ACN)
El conseller d'Interior, Jordi Jané, en un ple del Parlament (ACN)
Barcelona

El govern defensa que no pot intervenir quan els Mossos reben una ordre de l'Audiència Nacional

La Conselleria d'Interior respon així a la petició de la CUP de Barcelona que Jordi Jané cessi per les detencions dels acusats per cremar fotos del rei

RedaccióActualitzat

La Conselleria d'Interior ha defensat aquest dilluns que "no pot tenir cap intervenció" en l'ordre de l'Audiència Nacional de detenir investigats per cremar fotos del rei. Diu que és una ordre que no s'adreça al govern, sinó directament al cos com a policia judicial. Interior respon d'aquesta manera a la petició de la CUP de Barcelona que Jordi Jané cessi per aquestes detencions.

Segons fonts del departament, el Jutjat Central d'Instrucció número 4 de l'Audiència Nacional ha ordenat als Mossos com a policia judicial la detenció dels investigats per cremar fotos del monarca durant la manifestació de l'esquerra independentista de la Diada, després que aquestes persones van desatendre la citació del jutge el dimecres 7 de desembre.

Davant d'aquestes incompareixences i emparant-se en l'article 487 de la Llei d'Enjudiciament Criminal, el jutjat ha convertit les ordres de compareixença no ateses en ordres de detenció per portar els investigats a declarar davant l'Audiència Nacional, segons informa la Conselleria. Interior apunta que els Mossos estan obligats a complir i fer complir la llei, i el govern no pot intervenir quan reben ordres de l'Audiència Nacional. Puntualitza que, segons la llei de la policia catalana, quan els Mossos actuen com a policia judicial depenen funcionalment dels jutges, tribunals i ministeri fiscal.

Des de la CUP es demana el cessament del conseller. Concretament, les diputades Anna Gabriel i Eulàlia Reguant critiquen que els Mossos hagin fet les detencions amb "celeritat".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut