Els diaris espanyols han recollit aquest divendres

D'"impecable" a "fail": així han interpretat els polítics el discurs de Felip VI

Les reaccions a Twitter van des de l'adhesió de Casado, Abascal i Arrimadas a la ironia de Borràs i Rufián, i la crítica directa d'Echenique

Actualitzat

Les primeres reaccions al discurs de Nadal de Felip VI, en què ha esquivat fer referència explícita als escàndols de corrupció que esquitxen el seu pare, han arribat de la dreta política.

El president del PP, Pablo Casado, qualifica el missatge d'impecable. En destaca l'empatia amb els que pateixen la pandèmia i la defensa de la unitat nacional. Es mostra confiat de poder superar aquesta situació amb el lideratge de Felip VI.

Des de VOX, Santiago Abascal comparteix una part del missatge del monarca que apel·la a "l'esforç, unió i solidaritat, Espanya se'n sortirà" i adjunta l'etiqueta #VivaElRey.

La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, comparteix un fragment del discurs. I destaca la importància de la Constitució, la Unió Europea i els valors ètics" per assolir els objectius fixats pel monarca espanyol.  

 

En canvi, des de Junts per Catalunya, Laura Borràs es refereix amb ironia a la referència de Felip VI als principis morals i ètics. També qüestiona l'esperit renovador que s'atribuïa el monarca espanyol.  

Gabriel Rufián també ironitza sobre el missatge amb una piulada en què es pregunta "si ha colat" el seu missatge i afegeix tres "no".

 

El portaveu d'Unides Podem, Pablo Echenique, suggereix que el monarca podria haver condemnat les activitats corruptes i l'evasió fiscal del seu pare d'una manera explícita. Però res de res. Segons Echenique: "El monarca ens ha explicat el que ja sabíem, com si no hi hagués cap novetat".  

ARXIVAT A:
Casa Reial espanyola
Anar al contingut