Madrid

Díaz Ferrán nega pressions i diu que no es presenta a les eleccions de la CEOE per motius personals

L'actual president de la patronal CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, ha anunciat al comitè executiu de la patronal la convocatòria d'eleccions anticipades pel 21 de desembre. A més, finalment, ha comunicat a la junta directiva de l'entitat que no es presentarà a la reelecció com a màxim responsable de l'organització empresarial. Díaz Ferrán ha negat haver rebut pressions de la patronal i ha afirmat que marxa per qüestions personals, en cap cas per motius relacionats amb la seva actuació com a president. Les candidatures per representar la institució es podran lliurar a partir del 14 de desembre.

Actualitzat
L'encara president de la CEOE diu que deixa el càrrec satisfet amb la feina feta durant els 3 anys en què ha liderat la patronal espanyola. El motiu que no es presenti a la reelecció no té a veure amb pressions o "amb l'actuació com a president de la CEOE, la qual és reconeguda per tots els empresaris i pels òrgans de govern, sinó per motius personals", ha explicat Díaz Ferrán.

Les eleccions estan convocades pel 21 de desembre. Díaz Ferrán ha assegurat que seran uns comicis lliures. Les candidatures es podran presentar a partir del 14 de desembre.

En la cursa per a la successió de Gerardo Díaz Ferran es parla del català Joan Rosell, que acaba de ser reelegit president de la patronal Foment del Treball, tot i que no ho ha confirmat. L'únic que ha fet pública la seva candidatura és Santiago Herrero, d'Andalusia. D'altra banda, hi ha algun sector de la CEOE que vol un president gestor aliè a l'organització, com Manuel Pizarro. Sobre els possibles aspirants, Díaz Ferrán s'ha mostrat convençut que qualsevol membre de la patronal serà un bon candidat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut