El cantant de reggaeton Jay Santos (Valeriefdg / Wikimedia Commons)
El cantant de reggaeton Jay Santos (Valeriefdg / Wikimedia Commons)
Màlaga

Detingut per agressió sexual el cantant de reggaeton Jay Santos

El cantant estava fugit de la justícia i sobre ell hi havia una reclamació judicial des de feia tres anys

AgènciesActualitzat

La Policia Nacional ha detingut a Màlaga el cantant de reggaeton Germán Felipe V.G., conegut com Jay Santos, acusat d'agredir sexualment una dona fa tres anys.

Jay Santos estava fugit i sobre ell hi havia una reclamació judicial de l'Audiència Provincial de Madrid que n'ordenava l'ingrés a presó. Després dels fets, el cantant va marxar de Madrid i es va instal·lar a Màlaga, on viu la seva família, que li oferia cobertura per evitar ser localitzat. El fet de no tenir un domicili fix i que hagués acabat l'activitat laboral dificultava que se'l trobés.

Els fets pels quals es buscava Jay Santos van passar el novembre del 2017, quan el cantant va quedar amb una noia que hauria conegut a través de les xarxes socials i, al seu domicili, l'hauria agredit sexualment, segons ha informat la policia.

Després de comprovar la vigència de la reclamació judicial, la policia va fer diverses gestions per localitzar el cantant. Centrant-se en l'entorn més proper a Jay Santos, van acabar localitzant-lo i detenint-lo.

Als 22 anys, Jay Santos està considerat un dels artistes llatins més influents a Espanya. És autor de cançons com "Caliente", "Dale Morena", "Ya te Olvidé" o "Baila".

 

Un fenomen estructural

La violència masclista és una vulneració dels drets humans que cada cop es fa més visible, però que encara no es denuncia prou. A l'estat espanyol, prop d'un 14% de dones majors de 16 anys han estat víctimes de violència sexual, una violència estructural i amagada, de la qual només en coneixem una part molt petita.

Segons dades de l'Organització Mundial de la Salut, una de cada tres dones al món han patit violència física i sexual per part de la parella o de tercers.

Les dones que creguin que poden estar patint violència per part de la seva parella o exparella tenen a la seva disposició el telèfon d'atenció i informació 900 900 120.  En cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al 112.

 

 

 

ARXIVAT A:
Agressió sexualViolència masclistaMúsica
Anar al contingut