Joseba Álvarez, alliberat a la frontera amb França
Joseba Álvarez, alliberat a la frontera amb França

Detenen Joseba Álvarez, històric dirigent de Sortu, a França per una ordre d'expulsió

L'històric dirigent abertzale el van detenir després de participar en la manifestació contra la cimera del G7, que es fa a Biarritz

Actualitzat

Joseba Álvarez, el dirigent del partit polític independentista basc Sortu, ha estat detingut en un control policial a França. La detenció és per una ordre d'expulsió de territori francès que tenia en vigor el dirigent abertzale, de la qual ell no tenia coneixement.

 Álvarez està pendent d'un judici ràpid per aquesta expulsió, que podria ser aquest diumenge mateix.   

L'històric dirigent abertzale va participar aquest dissabte en la manifestació contra la cimera del G7 que es fa a Biarritz.

El partit reclama l'alliberament d'Álvarez i de les 68 persones que van ser detingudes a Baiona i que han passat la nit a comissaria per la seva suposada participació en els incidents de protesta contra la cimera i els enfrontaments amb la policia.

Segons el govern francès, hi ha 38 persones sota custòdia. Els acusen d'haver participat en concentracions organitzades amb objectius violents, tenir objectes que es poden fer servir com a armes, tapar-se la cara perquè no els identifiquessin i llançar projectils contra la policia.

 

Anar al contingut