Estats Units

Descobreixen un possible nou sistema solar a 2.000 anys llum de la Terra

El telescopi espacial Kepler ha descobert un possible nou sistema solar amb sis planetes. Aquests nous planetes, de dimensions relativament petites, orbiten al voltant d'una estrella situada a 2.000 anys llum de la Terra i que ha estat batejada amb el nom de Kepler-11, una estrella semblant al nostre sol. A més, el Kepler-11 i els seus planetes són tots en un mateix pla, de manera idèntica al nostre sistema solar.

Actualitzat
El telescopi Kepler ha descobert un possible nou sistema planetari. Es tracta del Kepler-11, una estrella semblant al sol que és a uns 2.000 anys llum de la Terra. Aquest "sol", anomenat Kepler-11, té un sistema de sis planetes que giren al seu voltant, com passa al sistema solar.

La diferència d'aquest nou sistema planetari amb altres descobriments de l'espai és que el Kepler-11 i els seus planetes són tots en un mateix pla, de manera idèntica al nostre sistema solar.

Des que es va posar en funcionament, el telescopi Kepler ha localitzat més de 1.000 possibles planetes, 68 dels quals podrien tenir una grandària similar a la de la Terra.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut