Un home enfilat ba un arbre amb una pancarta que diu "No a la tala"
La protesta ha acabat amb tres detinguts (EFE/Aitor Martín)

Desallotgen els activistes abraçats als arbres contra la tala per obres del metro a Madrid

Veïns i ecologistes denuncien irregularitats en les obres i s'han enfilat als arbres per impedir-ne la tala

RedaccióActualitzat

La tala de 523 arbres per l'ampliació de la línia 11 del metro de Madrid ha començat aquesta setmana amb protestes. Un centenar de veïns i activistes ecologistes han intentat impedir-ho abraçant-se als troncs i enfilant-se a les branques mostrant pancartes amb missatges com "No a la tala'' o "Metro sí, però no així".

La policia ha hagut de desallotjar-los aquest dilluns, perquè els operaris poguessin començar amb la tala, concentrada a la zona de Madrid Río. Hi ha hagut tres detinguts.

 


Segons la Comunitat de Madrid, ja s'ha reduït a la meitat el nombre d'arbres previstos per talar; s'ha passat dels 1.027 arbres a aquests 523. Entre altres coses, s'ha canviat la ubicació d'una de les estacions i alguns dels exemplars seran trasplantats.

També defensen que han començat les actuacions després d'obtenir la declaració ambiental favorable emesa el 14 de novembre per la Conselleria de Medi Ambient.

Dues dones abraçades a un tronc amb un tub metàl·lic on tenen els braços
Els protestants han fet servir un aparell que dificulta que els separin els braços (EFE/ Aitor Martín)

El grup Ecologistes en Acció, juntament amb alguns veïns, va presentar una demanda contra la tala que encara no s'ha resolt. Denuncien que la Comunitat de Madrid ha tirat pel dret sense "complir les condicions que imposa l'Informe d'Impacte Ambiental aprovat el 14 de novembre". Argumenten que hi ha alternatives menys lesives per fer les obres, de manera que diuen que la tala és il·legal.

Amb aquestes obres, que han de durar quatre anys, el metro madrileny s'ampliarà en 33 quilòmetres més i una vintena d'estacions que enllaçaran amb la T4 de l'aeroport de Barajas.

ARXIVAT A:
Comunitat de Madrid
Anar al contingut