Els veïns desallotjats de Santa Coloma alerten que fa tres anys que l'edifici es troba en mal estat
Els veïns desallotjats de Santa Coloma alerten que fa tres anys que l'edifici es troba en mal estat

Desallotgen 11 pisos més de l'edifici de Santa Coloma de Gramenet que té risc d'enfonsament

Dimarts van haver de marxar 60 veïns de 19 dels pisos pel mal estat de l'edifici i ara han decidit buidar-lo del tot després de trobar-hi més problemes estructurals

RedaccióActualitzat

A Santa Coloma de Gramenet aquest dijous hi ha hagut més desallotjaments a l'edifici del carrer Pirineus, on aquest dimarts ja van ser desallotjats molts veïns per deficiències en l'estructura.

En concret, han desallotjat 11 habitatges més després d'una inspecció dels tècnics municipals que ha trobat més problemes al bloc i que ho han recomanat.

Aquest dimarts van ser 60 els veïns que van haver de marxar de 19 dels habitatges d'aquest edifici, que ocupa els números 9 i 11 del carrer Pirineus i el número 102 del carrer Monturiol.


29 desallotjats, 10 d'ells menors

Els que van marxar dimarts eren tots de l'escala A de l'edifici, i aquest dijous els ha tocat als veïns que vivien als 11 pisos de l'escala B. Així, tots els 30 habitatges i el local comercial de l'edifici queden buits a partir d'aquest dijous.

L'Ajuntament de Santa Coloma ha precisat aquest vespre que els nous desallotjats són 29 persones, de les quals 10 són menors, i que ara els Serveis Socials els estan buscant un allotjament provisional per als pròxims dies.

També ha explicat que l'alcaldessa, Núria Parlon, ha demanat ajuda a la consellera de Territori, Ester Capella, i el vicepresident de l'AMB, Antonio Balmón, per trobar solucions a mitjà i llarg termini per reallotjar-los.

Desallotjat un edifici de Santa Coloma per risc d'enfonsament davant l'aparició d'esquerdes
Veïns davant l'edifici desallotjat aquest dimecres (ACN/Jordi Pujolar)(ACN/Jordi Pujolar)

Un edifici degradat per la falta de manteniment

És un edifici construït a la dècada del 1960 que, segons l'Ajuntament, segurament està molt degradat per falta de manteniment i problemes de conservació.

Les primeres esquerdes van aparèixer fa tres anys i s'havia encarregat un informe, però aquest diumenge la llogatera d'un habitatge social de l'Ajuntament a l'edifici va donar l'avís d'alerta.

Dimarts, els tècnics municipals, vist el mal estat de l'edifici, van recomanar que es fes una evacuació preventiva i que s'apuntalessin alguns dels pisos, cosa que es va fer dimarts mateix.

En la decisió d'evacuar aquest edifici, situat entre els barris del Raval i de Santa Rosa de Santa Coloma de Gramenet, ha pesat molt la tragèdia de fa tres setmanes a Badalona.

Allà, tres persones van morir quan el 6 de febrer es va ensorrar un edifici de cinc plantes, i després ha calgut desallotjar tres edificis veïns de la mateixa promoció pel mal estat en què es troben.

Desallotjament preventiu a Blanes

D'altra banda, la policia local de Blanes ha desallotjat aquest dimecres un bloc de pisos de la plaça Medellín per les esquerdes que hi ha a l'estructura de l'edifici.

La majoria dels 16 veïns que hi vivien, d'un total de set famílies, han estat reallotjats en un hostal, mentre que cinc d'ells han preferit anar a casa d'amics o familiars.

Edifici de Blanes desallotjat aquest dimecres per esquerdes a l'estructura

Segons l'Ajuntament, les esquerdes s'havien detectat feia mesos i s'havia requerit al propietari que les arreglés, però no ho ha fet i una inspecció ha recomanat desallotjar l'edifici.

És un desallotjament preventiu i les feines de reparació podrien durar entre dos i tres mesos, tot i que en una setmana hauria d'estar arreglada l'esquerda més important, a l'escala comunitària.

Llavors es valorarà si els veïns poden tornar a casa, o han d'esperar que s'hagin acabat del tot les tasques de reparació de l'edifici.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut