Dalmases va "perdre els nervis exageradament" amb la subdirectora del "FAQS", segons l'informe de Junts

De Dalmases qüestiona la investigació i la seva autora, Magda Oranich, denuncia pressions de Laura Borràs

RedaccióActualitzat

El diputat i vicepresident de Junts Francesc de Dalmases va tenir una actitud "incorrecta" després de "perdre els nervis de forma exagerada" quan va increpar la subdirectora al programa "FAQS" de TV3 Mònica Hernàndez, que "es va sentir intimidada".

Així ho conclou l'informe intern encarregat pel partit, que ha avançat Nació Digital. L'ha redactat l'advocada Magda Oranich a partir d'una vintena d'entrevistes als testimonis dels fets, entre ells Dalmases i la periodista afectada.

Va passar el 9 de juliol, després d'una entrevista a la presidenta del Parlament ara suspesa, Laura Borràs --en aquell moment, exercia amb plenes funcions. A Dalmases no li va agradar el desenvolupament de l'entrevista i així ho va traslladar a Mònica Hernàndez a les sales per als convidats. 

El document afirma que, en la discussió, "va existir molta tensió i moltes de les persones presents van sentir un important grau d'estrès" i incomoditat, "incloent-hi la laboral".

Segons ha recopilat l'advocada, un dels entrevistats diu que va sentir com Dalmases deia a la periodista que era una mala professional i que "el seu programa era una merda i ella una presentadora patètica".

"Perdre els nervis de manera tan exagerada i en públic és una situació a evitar", avisa en l'informe, més encara quan es tracta d'un "representant públic".

I afegeix: "Vull expressament ressaltar que existeixen moltes formes i mètodes fins i tot legalment previstos per expressar qualsevol desacord o crítica al treball dels periodistes, però mai s'ha de fer a crits i menys dins de les instal·lacions d'un mitjà de comunicació tant si és públic com privat".

També esmenta els suposats cops que van sentir els presents. Alguns els han atribuït a l'acció de colpejar mobiliari, mentre que el diputat ha assegurat que va fer soroll en agafar el telèfon mòbil d'una revolada de la taula.

L'expedient també es fa ressò del missatge que Dalmases va publicar a Twitter després que es coneguessin els fets, en què es disculpava: "Parlant amb el diputat m'ha dit que aquesta disculpa no suposava una acceptació de culpa."

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals va condemnar en el seu moment l'actitud del diputat de Junts, que va deixar de ser el portaveu del seu grup a la comissió de control de la CCMA al Parlament per "defensar-se". Segons va dir, ell mateix va demanar a JxCat que obrís l'expedient informatiu sobre el cas.

ARXIVAT A:
Junts
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut