Dalmases s'aparta de la comissió de la CCMA i vol que Junts li obri expedient per "defensar-se"

En un comunicat, el partit explica que ha estat el mateix diputat qui ho ha proposat després que s'hagi fet públic que va increpar una periodista del "FAQS" de TV3

RedaccióActualitzat

Francesc de Dalmases deixa de ser el portaveu de Junts a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. En un comunicat, el partit explica que ha estat el mateix diputat qui ho ha proposat. Dalmases vol "defensar-se" de les "acusacions" d'intimidació i coaccions a una periodista del "FAQS" de TV3.

Segons el comunicat, Dalmases ha demanat a l'executiva de Junts que obri un expedient informatiu "per aclarir i poder rebatre i defensar-se de les acusacions aparegudes aquests darrers dies en mitjans de comunicació i xarxes socials, que són clarament lesives per a la seva reputació".

I "tot i la confiança que el grup parlamentari té en la seva tasca", deixa de ser portaveu de la comissió mentre es resolgui aquest expedient. Llavors, De Dalmases podria recuperar el càrrec.

La direcció de Junts aprovarà a la pròxima reunió l'obertura de l'expedient i proposarà un nou portaveu temporal de la comissió parlamentària.


ERC vol que se li apliqui l'Estatut del Diputat

La pressió sobre el diputat i vicepresident de Junts perquè assumeixi responsabilitats havia crescut aquest matí, amb un comunicat del soci de govern de la formació.

ERC considera que l'actitud de De Dalmases pot haver "contravingut, com a mínim", les normes de conducta del Parlament. És per això que ha sol·licitat formalment a la mesa de la cambra que la Comissió de l'Estatut del Diputat elabori un informe i avaluï les "possibles infraccions" que s'hagin pogut cometre en aquest cas.

ERC també creu que els fets requereixen "assumpció de responsabilitats polítiques" i així ho ha traslladat també a Junts, assegura.

Des dels comuns, que també han demanat que s'apliqui a De Dalmases l'Estatut del Diputat, han considerat les disculpes del parlamentari "fictícies". Recordem que en un tuit, De Dalmases va demanar disculpes "a qui s'hagi pogut sentit ofès".

Per la seva banda, el PSC preguntarà per l'incident a la Comissió de la CCMA, la CUP ha demanat la dimissió "immediata" de De Dalmases i Ciutadans ha proposat a la resta de grups una declaració institucional del Parlament de condemna.


Després d'una entrevista a Laura Borràs

Laura Borràs i Francesc de Dalmases, en una imatge d'arxiu al Parlament
Laura Borràs i Francesc de Dalmases, en una imatge d'arxiu al Parlament(ACN/Bernat Vilaró)

Els fets es remunten al 9 de juliol, després de l'entrevista del "FAQS" a la presidenta del Parlament, Laura Borràs.  De Dalmases --en presència de la mateixa Borràs i la resta de l'equip que l'acompanyava-- va increpar una periodista del programa amb crits i cops contra el mobiliari en un camerino, segons ha confirmat El Terrat, productora del programa, a petició de la presidenta de la CCMA. 

Al diputat de Junts no li van agradar les preguntes que li havien fet a la presidenta de la cambra.

L'actitud de De Dalmases l'han condemnat la direcció de la CCMA, el Comitè d'Empresa i els consells professionals de TV3 i El Terrat. També han qualificat d'inadmissibles els fets el Col·legi de Periodistes i el Grup Barnils, que a més ho investiga, ja que Dalmases n'és membre.

ARXIVAT A:
JxCatTelevisióParlament de Catalunya
Anar al contingut