Una imatge d'arxiu de Francesc de Dalmases, amb Laura Borràs, Míriam Nogueras i Aurora Madaula al darrere (ACN)
Una imatge d'arxiu de Francesc de Dalmases, amb Laura Borràs, Míriam Nogueras i Aurora Madaula al darrere (ACN)

La CCMA condemna el tracte de Dalmases, diputat de Junts, a una periodista del "FAQS"

El parlamentari s'ha disculpat "a tothom que s'hagi pogut sentir ofès"

Actualitzat

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals condemna l'actitud del diputat de Junts Francesc de Dalmases davant una periodista del "FAQS" el dia que el programa va entrevistar la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

Després de l'entrevista, molest per les preguntes que li havien fet a Borràs, Dalmases, que acompanyava la presidenta de la cambra, va increpar la periodista amb crits i cops contra el mobiliari. Segons el relat d'El Diario i Nació Digital, el diputat va agafar "pel canell" la periodista i la va fer entrar en un camerino. Allà la va escridassar en presència de Borràs i la resta de l'equip que l'acompanyava.

La Direcció de TV3 es va posar a disposició del programa quan ho va saber. Davant d'aquests fets, la direcció de la corporació pública exigeix respecte als professionals dels mitjans de comunicació, alhora que s'ha posat a disposició de l'afectada per si vol iniciar accions legals.

Per la seva banda, el comitè d'empresa de TV3 exigeix responsabilitats. "Rebutgem enèrgicament l'actitud intimidatòria, l'intent de coacció i l'atac inexcusable contra la llibertat i el dret a la informació protagonitzat per Francesc de Dalmases", assegura en un comunicat.

També ha emès un comunicat el Consell de Programes de TV3, que a més de demanar una "rectificació visible", condemna "sense matisos" l'actitud de Dalmases, "en el fons i en la forma".

El Col·legi de Periodistes considera "intolerables" i contràries al periodisme aquestes pràctiques.


També el grup de periodistes Ramon Barnils s'ha pronunciat sobre els fets. Assegura que els veu amb "preocupació" i que ho investigarà, ja que Dalmases és soci de l'entitat:


Dalmases demana disculpes

En un tuit fet aquest dimarts, el parlamentari ha demanat disculpes "a tothom que s'hagi pogut sentir ofès":


Prèviament, Francesc de Dalmases assegurava, en una piulada d'aquest dilluns, que només hi va haver una discussió "professional" i negava haver insultat ni intimidat ningú:


Per la seva banda, el director del programa, Pere Mas, explica que diverses persones van ser testimonis dels crits.

 

 

ARXIVAT A:
TelevisióLaura BorràsParlament de Catalunya
Anar al contingut