Rabell, Iceta i García Albiol, abans del debat electoral de TV3
Rabell, Iceta i García Albiol, abans del debat electoral de TV3
Barcelona

C's, PSC, CSQEP i PP s'uneixen per demanar proporcionalitat als òrgans del Parlament

El document s'entrarà a registre aquest dimecres al migdia

Actualitzat

Els grups parlamentaris de Ciutadans, PSC, Catalunya Sí que es Pot i PP han signat un acord que demana garantir els principis de "proporcionalitat" i "representativitat" en els òrgans i treballs parlamentari. Segons aquests grups "els principis de proporcionalitat i de representativitat són l'autèntica font primària del dret parlamentari" i haurien de ser preservats per què les minories polítiques puguin expressar la seva veu.

En ple compte enrere per a la constitució de la Mesa, els grups de l'oposició exigeixen que les comissions parlamentàries, el nomenament dels senadors i la ubicació dels grups a l'hemicicle reflecteixin els resultats de les eleccions del 27 de setembre.

Els grups no independentistes també reclamen que la futura cap de l'oposició, Inés Arrimadas, tingui un lloc destacat dins la cambra, "d'acord amb la seva rellevància política i institucional". Pels grups signants del document, a la cap de l'oposició cal "donar-li l'assignació d'escó al Saló de sessions en el lloc que es mereix", igual que en les anteriors legislatures. Pels grups de l'oposició, no tenir en compte això "pot comportar una greu vulneració al dret d'accés als càrrecs públics en condicions d'igualtat, reconegut constitucionalment, així com incomplir el principi de pluralisme polític reconegut estatutàriament".

Aquesta exigència arriba després de la manca d'acord entre els grups sobre la ubicació dels diputats a la cambra. Junts pel Sí proposava repartir els seus parlamentaris als dos costats de l'hemicicle, una opció rebutjada per la resta de grups. 

El document s'entrarà a registre aquest dimecres al migdia.

 

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut