La composició de la nova mesa del Parlament
La composició de la nova mesa del Parlament
Barcelona

El nou Parlament es constituirà amb Forcadell com a presidenta i una mesa de majoria independentista

La CUP no decidirà fins aquest dimecres si ocupa un dels llocs que li ofereix Junts pel Sí

RedaccióActualitzat

L'escenari polític català es comença a moure, al cap de tres setmanes de les eleccions. I és que ja hi ha acord per tancar la mesa del Parlament, amb Carme Forcadell de presidenta i una mesa de majoria independentista.

Així doncs, el Parlament de Catalunya tindrà una presidenta independentista. L'exlíder de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, serà la catorzena presidenta de la cambra, en substitució de Núria de Gispert que ho haurà estat durant els últims quatre anys.

La mesa també tindrà majoria independentista: 4 dels 7 membres ho seran. En el principi d'acord, que recull la tradició que la mesa representi els partits més votats, les vicepresidències recauran en Lluís Coromines, de CDC, la primera,  i José María Espejo-Saavedra, de Ciutadans, la segona.

Les secretaries les ocuparan Anna Simó i Ramona Barrufet, de Junts pel Sí; David Pérez, del PSC i Joan Josep Nuet, el coordinador general d'EUiA, i se'n queda fora PP i la CUP.

La voluntat de Junts pel Sí és que l'esquerra alternativa participi en la direcció del Parlament i per això li podria cedir el lloc de Barrufet. La CUP, però, no decidirà fins aquest dimecres si ocupa el lloc que li ofereix Junts pel Sí.

Tant Joan Coscubiela (CSQEP) com Eva Granados (PSC) ja van reclamar aquest dilluns a la CUP que acceptés un lloc a la mesa per evitar que Junts pel Sí tingui una majoria absoluta que no té a la cambra.

Anar al contingut