Escòcia

Creen un fàrmac que pot frenar la progressió de l'Alzheimer

Científics de la Universitat d'Aberdeen, a Escòcia, han desenvolupat un medicament que pot frenar la progressió de l'Alzheimer, segons ha difós la cadena britànica BBC. Les proves que s'han fet en 321 pacients mostren una diferència del 81% en la taxa de deteriorament mental en comparació amb les persones que no es van sotmetre al tractament.

Actualitzat

Els científics han presentat els resultats a la Conferència Internacional sobre el Mal de l'Alzheimer, que se celebra a Chicago. Durant la investigació, els científics van subministrar quantitats de 30, 60 o 100 mil·ligrams del fàrmac, conegut com Rember, als pacients amb Alzheimer amb una demència de lleu a moderada, mentre que els altres es prenien un simple placebo innocu.

Les dosis de 60 mil·ligrams van produir els efectes més pronunciats. En un període de 50 setmanes hi va haver una diferència de set punts en l'escala per mesurar la gravetat de la demència.

Els científics continuaran investigant per provar l'eficàcia del fàrmac i si aquest medicament pot tenir algun paper en la prevenció de la malaltia.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut