Plaça i carrer d'Haro, on hi ha veïns en règim d'aïllament domiciliari (Europa Press)

Coronavirus: la Rioja s'afegeix a Madrid i suspèn les classes durant dues setmanes

Més de 70.000 escolars i universitaris es quedaran a casa a partir d'aquest dimecres, l'endemà de la primera mort a la comunitat autònoma

RedaccióActualitzat

El govern de la Rioja ha decidit suspendre les classes durant dues setmanes. Ho ha anunciat aquest dimarts al matí, poc després que s'ha conegut la primera mort per coronavirus en aquesta comunitat autònoma.

La mesura l'ha anunciada la consellera de Salut, Sara Alba, després de la reunió setmanal del consell de govern. Entrarà en vigor aquest mateix dimecres i durarà, almenys d'entrada, 15 dies. 

No s'aplicarà només a les escoles, sinó a tota l'activitat lectiva de la Rioja: des de les escoles bressol fins a la universitat.

La suspensió de les classes afectarà més de 65.000 alumnes d'escoles i instituts i uns 5.000 estudiants de la Universitat de la Rioja.

 

Dues sanitàries surten d'un domicili d'Haro on hi ha veïns en aïllament (Europa Press)


El govern de la Rioja també ha suspès l'esport escolar i altres altres activitats extraescolars.

Aquestes mesures s'han adoptat en passar de la fase de contenció a la fase de contenció reforçada, com ja s'havia fet a la Comunitat de Madrid i a la província basca d'Àlaba.

La consellera de Salut ha volgut remarcar que el Covid-19 "no és greu a priori" i que quedar-se a casa ajuda a frenar-lo.

"És una malaltia que no és greu a priori, i sabem com controlar-la. Quedar-se a casa és la millor manera possible d'evitar contagis."


La majoria dels casos, a casa

Aquest dimarts hi ha hagut la primera víctima mortal del coronavirus a la Rioja, una dona de 73 anys d'edat amb diverses patologies prèvies que estava ingressada a l'hospital San Pedro de Logronyo.

 

Carrer buit d'Haro, a la Rioja, on els veïns estan en aïllament domiciliari (Europa Press)


Alba també ha informat que s'han detectat 42 contagis nous, que pugen a 144 el total de casos a la Rioja.

El 90 per cent dels afectats de la Rioja tenen relació amb el focus de contagi d'Haro -iniciat en un funeral a Vitòria-, i el 95 per cent són a casa seva en règim d'aïllament.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut